14.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Παίδων Πεντέλης: «Έχουν φέρει την αστυνομία να κλείσει το ένα από τα 3 Παιδιατρικά Νοσοκομεία της Αττικής»

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν κλείσει τη μία πύλη του νοσοκομείου που κανονικά σήμερα θα εφημέρευε αλλά με εντολή Πλεύρη - Γκάγκα κλείνει

Πρόσφατα

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου είχαν απευθύνει κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι στην πύλη σε μία προσπάθεια να κρατήσουν το νοσοκομείο ανοιχτό. Όπως κατήγγειλαν, αστυνομικές δυνάμεις έχουν κλείσει τη μία πύλη του νοσοκομείου. «Καλημέρα, με τα όργανα της τάξης να “προασπιζονται” τη δημοσια υγεία, έχοντας κλείσει την μία είσοδο του νοσοκομείου!» αναφέρουν.

Μάλιστα οι αστυνομικές δυνάμεις ενισχύθηκαν στη συνέχεια.

«Έχουν φέρει την αστυνομία να κλείσει το 1 από τα 3 Παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής που σήμερα κανονικά εφημερεύει και που οι εργαζόμενοί του προσπαθούν να το κρατήσουν ανοιχτό για τα άρρωστα παιδάκια. Όλοι/ες στο κάλεσμα των υγειονομικών του Παίδων Πεντέλης 12 το μεσημέρι στην είσοδο του νοσοκομείου» τονίζει ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) Παναγιώτης Παπανικολάου.

Πηγή: ThePressPoject


Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμιγκ»: Μαζική και δυναμική η συγκέντρωση ενάντια στο κλείσιμο του «Παίδων Πεντέλης»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η κινητοποίηση εργαζομένων φορέων και κατοίκων της περιοχής, Εναντία στο κλείσιμο του Παίδων Πεντέλης.

Πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι εργαζομένων, πολιτικών παρατάξεων και κομμάτων εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους.

Έντονη ήταν η κατακραυγή του κόσμου από την προκλητική παρουσία της αστυνομίας η οποία δεν άφηνε τον κόσμο να συγκεντρωθεί στο προαύλιο του νοσοκομείου δημιουργώντας έτσι εκτός από κλίμα έντασης, ταλαιπωρία σε όποιον προσπαθούσε να προσεγγίσει το νοσοκομείο αλλά και επικίνδυνες συνθήκες για ατύχημα…

Χωρίς κανένα λόγο, βεβαίως, την εμφάνισή της αστυνομίας συμπλήρωνε και μία διμοιρία ματ πίσω από τα κάγκελα της Πύλης.

Η εκτίμησή μας είναι ότι θα πρέπει να αναμένουμε εξελίξεις μετά και την επιτυχία της συγκέντρωσης. Όπως επίσης και από το γεγονός ότι είναι ολοφάνερη η προσπάθεια του υπουργείου και της κυβέρνησης να υποβαθμίσουν και στο τέλος να κλείσουν το νοσοκομείο χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία ακόμα και την πανδημία. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερα επιχειρήματα για να καταλάβει κανείς ότι επιχειρούν την απόσυρση από την εφημερία ενός από τα τρία παιδιατρικά νοσοκομεία Αττικής χωρίς ουσιαστικό λόγο, αφού οι εμβολιάστηκες ανάγκες μπορούν να καλυφθούν και με άλλον τρόπο. Αυτό θα αποδειχθεί πολύ σύντομα από τα στοιχεία των εμβολιασμών… 

Όπως εκφράσαμε και στην τοποθέτησή του σωματείου μας το κρίσιμο αυτή τη στιγμή είναι να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις ενάντια σε κάθε διασπαστική φωνή (είναι φανερό ότι τους ενοχλούν ιδιαίτερα οι κινητοποιήσεις των υγειονομικών αυτή την εποχή και βέβαια προσπαθούν να τις διασπάσουν με κάθε τρόπο)

Ενότητα αντίσταση και αλληλεγγύη λοιπόν είναι αυτό που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις