18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κινητοποιήσεις ΣΕΜΛΑ για την πρώτη απόλυση συνδικαλιστική με το νόμο Χατζηδάκη, Τρίτη 18 και Τετάρτη 19 Γενάρη

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλείων και Λατομείων Βορείου Ελλάδας

Πρόσφατα

Οι εταιρείες στα μεταλλεία θέλουν να απαλλαχτούν από οποιαδήποτε φωνή διεκδικεί αυξήσεις και καλύτερους όρους εργασίας για τους μεταλλωρύχους ώστε να μπορούν πλέον ανενόχλητοι να «κόβουν» εργατικές κατακτήσεις, να μειώνουν τους μισθούς και τα δικαιώματα των μεταλλωρύχων, να συνεχίζουν να μην λαμβάνουν ουσιαστικά μέτρα Υγείας & Ασφάλειας για την προστασία των μεταλλωρύχων και να διατηρούν την ανασφάλεια για τους εργαζόμενους.

Στην προσπάθεια των εταιρειών στα μεταλλεία να επιβάλλουν «σιγή ιχθύος», χαρακτηριστική είναι η απόλυση του Προέδρου του Συνδικάτου μας από την εταιρεία ‘Edilmac’, που αποτελεί την πρώτη απόλυση συνδικαλιστή με τον νόμο έκτρωμα Χατζηδάκη 4808/21. Απόλυση που δείχνει πως κυβέρνηση και εργοδοσία έχουν κοινό στόχο να αυξήσουν ακόμα περισσότερο την εκμετάλλευση στους εργαζόμενους και να μειώσουν συνολικά τα δικαιώματα τους.

Χαρακτηριστικό της στόχευσης τους, είναι το πογκρόμ συνδικαλιστικών απολύσεων που έχει εξαπολύσει η εργοδοσία με αρχή το Συνδικάτο μας, ακολούθησαν απολύσεις συνδικαλιστών στο επιχειρησιακό σωματείο των εργαζομένων στην “Praktiker”, στο σωματείο εργαζομένων στις εργολαβίες του ΑΠΘ, στο σωματείο Οδηγών και Προσωπικού ΚΤΕΛ Ζακύνθου, στο σωματείο εργαζομένων στα ‘Πετρέλαια Καβάλας’ που εκεί η εργοδοσία απαγίωσε τον αυταρχισμό της προχωρόντας στην απόλυση όλου του Δ.Σ. του σωματείου.

Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας σε όλους τους απολυμένους συναδέλφους και καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα εργατικά σωματεία να συμμετέχουν στις παρακάτω κινητοποιήσεις, διεκδικώντας να παρθούν πίσω όλες οι συνδικαλιστικές απολύσεις και να σταματήσουν οι συνδικαλιστικές διώξεις, εργαζόμενων που μάχονται για τα συμφέροντα των εργαζόμενων:

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Καλούμε:

  • Στην παράσταση διαμαρτυρίας, την Τρίτη 18 Ιανουαρίου στις 11:00, στο Υφυπουργείο Μακεδονίας Θράκης ενάντια στις συνδικαλιστικές απολύσεις.
  • Στη συγκέντρωση, την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου στις 08:30, έξω από τα δικαστήρια Πολυγύρου, ημέρα που θα πραγματοποιηθεί η δίκη ενάντια στην πρώτη απόλυση συνδικαλιστή του Προέδρου του Σ.Ε.Μ.ΛΑ. με τον νόμο Χατζηδάκη.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ – ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις