16.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η τρομοκρατία, ο φόβος και η καταστολή δεν πρόκειται να περάσουν στη Ν. Φιλαδέλφεια

Πρόσφατα

Τις τελευταίες ημέρες η ευρύτερη περιοχή της Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας δέχεται επίθεση από ιδιωτικά συμφέροντα, με αποκλεισμούς και βανδαλισμούς σε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους ελεύθερης έκφρασης και το Δημαρχείο της Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, αλλά και με απειλές και βιαιοπραγίες σε υπαλλήλους, αιρετούς του Δήμου αλλά και απλούς πολίτες ή ανθρώπους του κινήματος, οι οποίοι τολμούν να έχουν διαφορετική άποψη ή πρόταση για τα ζητήματα της πόλης.

Καλούμε όλους τους φορείς και τις συλλογικότητες τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017 σε συντονισμένη αγωνιστική συσπείρωση, με συγκεκριμένο σχέδιο ενημέρωσης και δράσης του λαού της Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, σαν τη μοναδική διέξοδο από την εδώ και δυο εβδομάδες κατάσταση ομηρίας της πόλης από τους όποιους “αγανακτισμένους οπαδούς” της ΑΕ του Μελισσανίδη που ουδεμία σχέση έχουν με τους φιλάθλους της ΑΕΚ καπηλευόμενοι το όνομα και την ιστορία της ομάδας.

Ζητάμε την ενεργή σας πολιτική παρουσία και παρέμβαση για την προστασία των συνταγματικά κατοχυρωμένων δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών όλων εκείνων που σήμερα βάλλονται από τα ιδιωτικά συμφέροντα και τους εντεταλμένους τους.

Ζητάμε την παρέμβαση και την συνδρομή σας στη προσπάθεια ενημέρωσης του λαού, την συμβολή σας στην υπεράσπιση των συμφερόντων της Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, του άλσους της, των ελεύθερων χώρων, των δικαιωμάτων, των ελευθεριών. Ο αποχαρακτηρισμός της περιοχής και η υπονόμευση του χαρακτήρα και της ποιότητας ζωής της πόλης είναι υπόθεση όλων.

Τα επιχειρηματικά συμφέροντα επιβάλλουν στη Ν. Φιλαδέλφεια – Ν. Χαλκηδόνα καθεστώς απαγόρευσης έκφρασης οποιασδήποτε διαφορετικής άποψης των δημοτών και των φορέων τους, εμποδίζουν την λειτουργία τους κάτω από καθεστώς τρομοκρατικής παρουσίας επιχειρώντας για μια ακόμη φορά την επιβολής τους στην περιοχή.

Η κυβέρνηση και η περιφέρεια έχουν τεράστιες ευθύνες για τη συντήρηση αυτής της κατάστασης γιατί αντί να βγουν και να καταγγείλουν ανοιχτά τα περιστατικά αυτά, παρέχουν κάλυψη στα διάφορα συμφέροντα!

Είναι η τρίτη φορά μέσα σε δύο χρόνια που γίνεται προσπάθεια τρομοκράτησης των Φιλαδελφειωτών, με προπηλακισμούς και καταστροφές σε χώρους συλλογικοτήτων και του Δημαρχείου της πόλης, καθιστώντας τους μια ξεκάθαρη απειλή για την προσφυγική παράδοση της πόλης, τη δημοκρατία, την ελεύθερη έκφραση ολόκληρου του κόσμου της Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας. Η σιωπή και η σχεδόν συγκάλυψη από την συντριπτική πλειοψηφία των Μέσων για τα παραπάνω γεγονότα δεν μπορεί και δε θα κάμψει τον αγώνα των πολιτών για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους στην πόλη. Κανένας δημότης και κανένας κάτοικος δεν μπορεί να μένει αμέτοχος στις αποφάσεις για την ίδια του τη ζωή, για την γειτονιά του, για την πόλη του.

Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, το Δημοτικό Συμβούλιο, τις δημοτικές παρατάξεις, τις συλλογικότητες της γειτονιάς, να πάρουν θέση για την απαράδεκτη σημερινή κατάσταση και να συμβάλλουν σε ένα κίνημα ανατροπής της.

Η τρομοκρατία, ο φόβος και η καταστολή όμως δεν πρόκειται να περάσουν.

Λαϊκή Συνέλευση Ν. Φιλαδέλφειας και Ν. Χαλκηδόνας
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. “Ο Αριστοτέλης”
Γ´ ΕΛΜΕ Αθήνας
Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ν.Φ.
Αυτοδ/νο Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμ. Ν. Φιλ/φειας, Ν. Χαλκ/νας, Ν. Ιωνίας

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις