14.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση των Σωματείων στο «Παίδων Πεντέλης», Παρασκευή 14 Γενάρη, ώρα 9πμ.

Πρόσφατα

Κάλεσμα για την πραγματοποίηση συγκέντρωσης στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, την Παρασκευή 14 Γενάρη 2022 και ώρα 9πμ., απευθύνει η ΠΟΕΔΗΝ στους εργαζόμενους του νοσοκομείου και στα Σωματεία των νοσοκομείων, αντιδρώντας στην αντιδημοκρατική ενέργεια της κυβέρνησης και του υπουργού υγείας να ζητήσει να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Υπενθυμίζεται ότι παράνομη κηρύχθηκε η απεργία των εργαζομένων στο «Παίδων Πεντέλης». To γνωστοποίησε, με ανάρτησή του στο twitter, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης: «Με την υπ. Αριθμ. 33/2022 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών κηρύχθηκε παράνομη η απεργία εργαζομένων στο Παίδων Πεντέλης. Οι εμβολιασμοί των παιδιών μας και η λειτουργία της δομής συνεχίζεται κανονικά», λέει ο κ. Πλεύρης στην ανάρτησή του.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με την οποία «μετά την κήρυξη απεργίας εν μέσω πανδημίας από ιατρούς στο Παίδων Πεντέλης, με απόφαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, δόθηκε εντολή να γίνουν όλες οι απαιτούμενες νομικές ενέργειες για την κήρυξη της απεργίας παράνομης και καταχρηστικής, προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και να εκτελεστούν στο ακέραιο οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί παιδιών κατά του Covid-19 στο συγκεκριμένο νοσοκομείο».

ΠΟΕΔΗΝ: Ντροπή – Απαράδεκτο – Αντιδημοκρατικό

Πρωτοφανής  ενέργεια Υπουργού Υγείας να προσφεύγει στη Δικαιοσύνη να βγάλει παράνομη και καταχρηστική την απεργιακή κινητοποίηση του Σωματείου και των εργαζομενων του Παίδων Πεντέλης.

Είναι κατήφορος για την κυβέρνηση να προσπαθεί να μας κλείσει το στόμα. Ότι και να γίνει στα Δικαστήρια που είναι προδιαγεγραμμένη η απόφαση η ΠΟΕΔΗΝ μπαίνει μπροστά και στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων.

Αντί να αντιληφθούν το λάθος που αφήνουν μία περιοχή χωρίς παιδιατρική κάλυψη έχουν το θράσος να προσφεύγουν στα Δικαστήρια.

Θα πάρουν την απάντηση.

Ήδη στα ΤΕΠ των δύο άλλων Παιδιατρικών Νοσοκομείων αυξήθηκε η αναμονή των παιδιών που περιμένουν ώρες να εξυπηρετηθούν.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της Αττικής αύριο Παρασκευή 14/01/2022 και ώρα 9πμ στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης σε συγκέντρωση και συμπαράσταση.

ΑΔΕΔΥ: Με αφορμή την προσφυγή του Υπουργού Υγείας στα δικαστήρια

Σε μια αντιδημοκρατική ενέργεια, ενδεικτική των ιδεολογικών του καταβολών, προχώρησε σήμερα ο Υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης.

Προσέφυγε για να κηρύξει παράνομη την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στον Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, που διαμαρτύρονται για τον τερματισμό των εφημεριών του Νοσοκομείου, προκειμένου να μεταβληθεί σε Εμβολιαστικό Κέντρο

Οι εργαζόμενοι μάλιστα προσφέρθηκαν να εργαστούν επιπλέον, προκειμένου να εξυπηρετήσουν το Εμβολιαστικό Κέντρο και την πραγματοποίηση των εφημεριών, κάτι που αρνήθηκε η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας

Ο τερματισμός των εφημεριών, που εξυπηρετούσαν μέχρι τώρα χιλιάδες κατοίκους των γύρω περιοχών, θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τα άλλα δυο Παιδιατρικά Νοσοκομεία και θα θέσει σε διακινδύνευση την υγεία των παιδιών. Είναι δε ενδεικτική του σχεδιασμού της κυβέρνησης για την υποβάθμισης του ΕΣΥ και την ενίσχυση των ιδιωτικών κλινικών.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη του Δημοσίου να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 14 του Γενάρη 2022, ώρα 9:30πμ στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης.

Στηρίζουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας ενάντια στον αυταρχισμό.

ΟΕΝΓΕ για «Παίδων Πεντέλης»: Η κατρακύλα κυβέρνησης ΝΔ και Πλεύρη δεν έχουν πάτο

Η κατρακύλα της κυβέρνησης δεν έχει πάτο. Ο υπουργός υγείας κατέθεσε αγωγή για να κηρύξει την 24ωρη απεργία των εργαζομένων στο Παίδων Πεντέλης ενάντια στο κλείσιμο της εφημερίας, παράνομη και καταχρηστική.

Μόνο οργή προκαλεί η επίκληση από την κυβέρνηση και του υπουργείου της προστασίας της δημόσιας υγείας. Δεν έχουν δικαίωμα να την επικαλούνται αυτοί που παίζουν στα ζάρια την υγεία και τη ζωή μας καθημερινά, που δε διστάζουν να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή παιδιών αναστέλλοντας την 24ωρη εφημερία ενός νοσοκομείου που από τον Σεπτέμβριο έως σήμερα έχει εξετάσει πάνω από 11.000 παιδιά, από τα οποία 750 Covid θετικά, και έχει νοσηλεύσει μόνο στην Παιδιατρική Κλινική πάνω από 1300 παιδιά.

Η επίδειξη πυγμής από την κυβέρνηση δείχνει ότι μας φοβούνται. Στον αυταρχισμό της κυβέρνησης απαντάμε με δυνάμωμα των αγώνων μας.


Σχετικές αναρτήσεις:

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις