Ποινικοποίηση και της αλληλεγγύης – Συνελήφθησαν η πρόεδρος και η αντιπρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Μόλις 3 μέρες μετά από τα επεισόδια στην Αθήνα, την άγρια καταστολή που ασκήθηκε σε μέλη των αγωνιστών που συμμετέχουν στο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς, τις συλλήψεις τριών αγωνιστών, την παραπομπή τους στα δικαστήρια, νέο επεισόδιο, πρωτοφανές στην ιστορία του εργατικού κινήματος, έρχεται να προστεθεί στα έργα και ημέρες της αντεργατικής, αντιλαϊκής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη από την αστυνομία, μέσα από το σπίτι τους, η πρόεδρος και η αντιπρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ, επειδή στις 6 Μαρτίου, το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου εξέδωσε ανακοίνωση συμπαράστασης σε εργαζόμενη – έγκυο 7 μηνών, που απολύθηκε από την εταιρεία call center «VresNET». Υπενθυμίζεται πως -σύμφωνα με τις καταγγελίες- η συγκεκριμένη εταιρεία, απέλυσε τρεις ακόμα συναδέλφους της που την υπερασπίστηκαν και υπέβαλε μήνυση στην απολυμένη και σε όσους κατήγγειλαν τις πρακτικές της, όπως, για παράδειγμα η εργατική συλλογικότητα Radical IT (διαβάστε: Μηνύσεις σε δύο μέλη του Radical IT: Αλήθεια, πιστεύετε ότι τρομάξαμε;).

Έξω από το αστυνομικό τμήμα, όπου οδηγήθηκαν οι δύο συλληφθείσες, συγκεντρώθηκαν συνάδελφοί τους εκπαιδευτικοί, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι άλλων κλάδων, καταδικάζοντας τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία και απαιτώντας την άμεση απελευθέρωσή τους. Κάτω από τη δυναμική κινητοποίηση των εργαζομένων, οι δύο συνδικαλιστές αφέθησαν τελικά ελεύθεροι, έπειτα από εισαγγελική παρέμβαση.