15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εργαζόμενοι Αποκεντρωμένης Κρήτης: Στάση εργασίας σήμερα λόγω αμιάντου

Πρόσφατα

Για επικίνδυνες συνθήκες εργασίας αλλά και κινδύνους για όλη την περιοχή κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης σχετικά με την ύπαρξη αμιάντου στο κτίριο της υπηρεσίας στα Καμίνια Ηρακλείου. Σήμερα Παρασκευή πραγματοποιούν στάση εργασίας και διαμαρτυρία μπροστά στο κτήριο απαιτώντας άμεσες παρεμβάσεις. Το επίμαχο κτίριο είναι ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου και βρίσκεται επί των οδών Ελευθέρνης, Συβρίτου, Ηφαίστου, Μυρσίνης και Βοίβης.

Στη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης τονίζεται:

Αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα του θέματος που παραμένει επί χρόνια άλυτο σχετικά με την παρουσία αμιάντου σε κτίριο που στεγάζει Υπηρεσίες μας (Δ/νσεις Αλλοδαπών και Αστικής Κατάστασης και Αυτοτελές Τμήμα Εκπ/σης) εντός του αναγραφόμενου στο θέμα ακινήτου και με σκοπό την επίσπευση των σχετικών διαδικασιών παραχώρησης προς χρήση του ακινήτου στο Φορέα μας, ο Σύλλογός μας απευθύνθηκε στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Mε την επιστολή μας γνωστοποιήσαμε στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου ότι σε περίπτωση παρέλευσης δεκαπενθημέρου από την αποστολή της εν λόγω επιστολής και δεν έχει ληφθεί απάντηση, το ΔΣ του Συλλόγου μας, συνεπές σε απόφαση της γενικής μας συνέλευσης της 6/4/2017, θα προβεί σε κινητοποιήσεις, δημοσιοποίηση του θέματος σε ΜΜΕ και ευαισθητοποίηση της Κοινής Γνώμης, ώστε οι κάτοικοι της περιοχής του ακινήτου να συμπαραταχτούν με τα αιτήματά μας για παραχώρηση χρήσης του και άμεση έναρξη εργασιών αφαίρεσης του αμιάντου.

Αφού παρήλθε, λοιπόν, άκαρπη η προθεσμία, ανταποκρινόμενοι στην απόφαση της προαναφερθείσας συνέλευσης ως Σύλλογος προχωρούμε άμεσα σε παράσταση διαμαρτυρίας, ήτοι σε στάση εργασίας και συγκέντρωση όλων των μελών του Συλλόγου έξω από το προαναφερθέν κτήριο, την Παρασκευή 26.05.2017, από τις 12.30 έως τις 15.30 το μεσημέρι.

Καλούμε δε όλους τους συναδέλφους να πλαισιώσουν την εν λόγω κινητοποίηση.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις