19 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή για τους εθελοντές συμβούλους

Πρόσφατα

vouli-olomeleiaΟ θεσμός των εθελοντών συμβούλων οι οποίοι δε θα αμείβονται αλλά θα παίρνουν μόνο οδοιπορικά προκάλεσε αντιπαράθεση στη Βουλή, κατά την συζήτηση σε δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Η κυβέρνηση υπογράμμισε ότι θέλει να αξιοποιήσει «ένα τεράστιο κύμα εθελοντισμού και διάθεσης λαϊκής συμμετοχής που υπήρξε και, σε ένα βαθμό, κράτησε όρθια κοινωνία μας» και ότι είναι πρόθυμη να αλλάξει τυχόν «προβληματικές διατυπώσεις». «Είναι δύο σχολές σκέψης, μια που κινητοποιεί και συνεργάζεται με το λαό για την έξοδο από την κρίση, και μία άλλη η οποία αναπαρήγαγε όλες τις ασθένειες και προβλήματα που υπήρχαν προηγούμενο διάστημα», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης.

Την απόσυρση της ρύθμισης ζήτησε εκ μέρους της Ν.Δ. ο Γιάννης Βρούτσης, υποστηρίζοντας ότι «μία κυβέρνηση της Αριστεράς έρχεται να νομιμοποιήσει την άμισθη και ανασφάλιστη εργασία». «Αλλάζετε το εργατικό δίκαιο και δημιουργείτε εργαζόμενους χωρίς μισθό. Έτσι θα πολεμήσετε την ανεργία;», αναρωτήθηκε.

Δεν υπάρχει υποκατάσταση κανενός είδους εργασίας ούτε φτιάχνεται κομματικός στρατός με την αξιοποίηση προσφορών από ευρύτερους χώρους (ΜΚΟ κ.ά.), απάντησε ο Ν. Βούτσης, εκτιμώντας ότι πρόκειται για αντίδραση από «το πελατειακό σύστημα που συντηρήθηκε αυτά τα χρόνια και έφερε τα αποτελέσματα που ξέρουμε». Υπενθύμισε ότι «σε περίοδο κρίσης δίνονταν χιλιάδες ευρώ, τάλιρα (5.000), δεκάρικα (10.000), για να κάνουν επί συμβάσει ορισμένο έργο, πέρα από κάθε επετηρίδα η αξιοποίηση δυναμικού υπουργείων».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις