20 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Σωματεία ΛΑΡΚΟ | Ειρωνεία και πρόκληση από Χρ. Σταϊκούρα και Β. Οικονόμου

Πρόσφατα

Αντί να «να τοποθετηθούν με σοβαρότητα» απέναντι στους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ και στις οικογένειές τους, που τους πετούν στο δρόμο σαν στημένες λεμονόκουπες, ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σταϊκούρας, και ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου, που το περασμένο Σάββατο πήγαν «στη Λοκρίδα να πάρουν μέρος στη τοπική θρησκευτική εορτή στην Αταλάντη», «καμαρωτοί και λουστραρισμένοι με τα πανάκριβα αυτοκίνητα που τους πληρώνουμε εμείς», όπως καταγγέλλουν τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ, «με το θράσος “του δολοφόνου που γυρνάει πάντα στο τόπο του εγκλήματος”, μας λένε “δεν υπάρχει κανένας επενδυτής… φιλάκια!”».

«Να ακυρώσουν τον διαγωνισμό. Εμείς δε θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί! Το έγκλημα αυτό δεν θα το επιτρέψουμε. Συνεχίζουμε», τονίζουν τα Σωματεία, και απαντώντας στην προκλητική στάση των Σταϊκούρα και Οικονόμου, απευθύνουν νέο κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη «μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 28 Μαρτίου 2024 στις 17.00».

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση-καταγγελία τους, στα τέλη του μήνα «λήγουν οι συμβάσεις των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, η μη ανανέωση τους θα είναι η αφετηρία για τον Γολγοθά 850 οικογενειών και το μαρασμό των περιοχών γύρω από την ΛΑΡΚΟ σε 5 νομούς.

Μέχρι σήμερα:

● Πριν εκδικαστεί (26/3/24) και βγάλει απόφαση το ΣτΕ για το αν ο διαγωνισμός θα μπει σε νέα φάση.

● Πριν ολοκληρωθεί η μεταβίβαση της ΛΑΡΚΟ στον νέο ιδιοκτήτη.

Η κυβέρνηση φαίνεται να αθετεί τον νόμο που η ίδια είχε εισηγηθεί και ψηφίσει για “εκκαθάριση εν λειτουργία και παραμονή των εργαζομένων στην εργασία, μέχρι η ΛΑΡΚΟ να περάσει σε νέο ιδιοκτήτη που θα την αναπτύξει διασφαλίζοντας τις θέσεις εργασίας και τις ισορροπίες στις τοπικές κοινωνίες”.

Με εισήγηση της, η κυβέρνηση στη ΔΥΠΑ (πρώην ταμείο ανεργίας) προτείνει απολύσεις.

Η ΔΥΠΑ ενώ γνωρίζει ότι διαβουλεύσεις απολύσεων είχαν γίνει πριν δυο χρόνια με άλλα δεδομένα και συνθήκες, φαίνεται να την υιοθετεί χωρίς να λαμβάνει υπόψη το νομικό περιεχόμενο και τις άμεσες μη διαχειρίσιμες κοινωνικές επιπτώσεις.

Μετά την παρέμβαση μας, η Κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για τελική απάντηση την ερχόμενη εβδομάδα.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες που έχουν φέρει τον αναβρασμό στις τοπικές κοινωνίες γύρω από την ΛΑΡΚΟ, οι κύριοι Σταϊκούρας (εισηγητής του νόμου) και Οικονόμου, καμαρωτοί και λουστραρισμένοι με τα πανάκριβα αυτοκίνητα που τους πληρώνουμε εμείς, ήρθαν στη Λοκρίδα να πάρουν μέρος στη τοπική θρησκευτική εορτή στην Αταλάντη!

Δυστυχώς για αυτούς βρίσκονταν εκεί και οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, όπου στα πλαίσια της προετοιμασίας για τη μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 28 Μαρτίου 2024 στις 17.00, με γιγαντοπανό, ανακοινώσεις και συζητήσεις ενημέρωναν τον κόσμο.

Ο κ. Σταϊκούρας στριμώχτηκε απ’ την παρέμβαση των εργαζομένων και με το περίσσιο θράσος «του δολοφόνου που επιστρέφει πάντα στον τόπο του εγκλήματος», είπε «δεν υπάρχει κανένας επενδυτής.. φιλάκια!».

Ο προκλητικά αδιάφορος κ. Οικονόμου ενδιαφέρθηκε μόνο να κάνει δημόσιες σχέσεις και παραγοντιλίκια!

Αυτοί είναι οι συμπατριώτες μας βουλευτές, εισηγητές και υποστηριχτές του νόμου που κλείνει την ΛΑΡΚΟ!

Φυσικά εκτιμώντας την αμέριστη πρόσφορα τους στη διάλυση των ζωών μας, αλλά και λόγω της προκλητικής και χυδαίας στάσης τους πράξαμε και εμείς τα δέοντα!

Ο κ. Σταϊκούρας δεν κατέβηκε καν στην πλατεία να χαιρετίσει τον κόσμο όπως θα ήθελε, αντιθέτως έφυγε άρον άρον να μην γίνει περισσότερο ρεζίλι.

Ο κ. Οικονόμου, πιο «θαρραλέος» ή αφελής έκανε το λάθος να κατέβει για δημόσιες σχέσεις προκαλώντας την οργή των εργαζομένων και έλαβε την απάντηση που του έπρεπε… φεύγοντας τρέχοντας!

Ζητάμε από την Κυβέρνηση να τοποθετηθεί με σοβαρότητα εάν το σχέδιο της για την ΛΑΡΚΟ που στοίχισε 400 εκατομμύρια ευρώ και έφερε την απαξίωση της μοναδικής βιομηχανίας που παράγει νικέλιο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την ερήμωση στις περιοχές γύρω από την ΛΑΡΚΟ σε 5 νομούς, την οικονομική καταστροφή των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων κλπ, έφερε ως αποτέλεσμα επενδύτη ή παλιατζή – σκραπατζή

Εάν το σχέδιο τους για την ΛΑΡΚΟ ήταν 4 χρόνια να σπαταλήσουν τα χρήματα του λαού για να πουλήσουν ψεύτικα ωραία λόγια «ανάπτυξης» και τελικά να την χαρίσουν στην ΤΕΡΝΑ για να την κλείσει και να υφαρπάξει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από την ισοπέδωση των εγκαταστάσεων και 20 δις προίκα ορυκτού πλούτου, πρόβλημα τους.

Να ακυρώσουν τον διαγωνισμό.

Εμείς δε θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί! Το έγκλημα αυτό δεν θα το επιτρέψουμε

Συνεχίζουμε…»

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις