16.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Να μην περάσει το φασιστικό και ρατσιστικό δηλητήριο των «Δρομέων» του ΟΑΣΘ

Από τον ταξικό «αποστάτη»

Πρόσφατα

Η φασιστική παράταξη «Δρομέας» στο Συνδικάτο ΟΑΣΘ εξέδωσε μια ρατσιστική ανακοίνωση εναντίον των προσφύγων επιβατών, λέγοντας ωμά πως δεν πρέπει να μπαίνουν στα λεωφορεία για να μην κολλήσουν μεταδοτικές αρρώστιες. Δε θα ήταν περίεργο σε λίγο καιρό να βγουν και να πουν πως θα πρέπει να απαγορευθεί και η είσοδος στα αστικά λεωφορεία των ΑμεΑ, των χρονίως πασχόντων κτλ., επειδή τους καθυστερούν στο συγκοινωνιακό έργο ή επειδή δεν είναι «άρια φυλή».

Αυτό ενοχλεί τη συγκεκριμένη παράταξη. Δε βλέπει κανένα άλλο πρόβλημα, όπως, για παράδειγμα, το να μετακινηθείς με τα αστικά λεωφορεία θα πρέπει να περιμένεις είκοσι και πολλές φορές τριάντα λεπτά, ή το ότι δεκάδες λεωφορεία είναι ακινητοποιημένα λόγω έλλειψης ανταλλακτικών και αναλώσιμων. Ή ακόμη πως η έλλειψη προσωπικού είναι εμφανής και ιδιαίτερα στην τεχνική βάση και ότι σε ώρες αιχμής η συχνότητα των δρομολογίων συνεχώς ελαττώνεται. Και επιπλέον, πως οι οδηγοί πολλές φορές γίνονται στόχος για τα μαύρα χάλια της συγκοινωνίας, ή ότι οι εργαζόμενοι τεχνίτες κυριολεκτικά χύνουν ιδρώτα για να κρατήσουν τα σαράβαλα αξιόμαχα, ώστε να βγει ακόμα και αυτό το λειψό συγκοινωνιακό έργο.

Το πρόβλημα στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης αλλά και της Αθήνας δεν προέρχεται από τους πρόσφυγες. Δεν είναι οι πρόσφυγες που… μιαίνουν τις συγκοινωνίες. Είναι πρόβλημα που έρχεται από την «καρδιά» του νεοφιλελευθερισμού, που εφαρμόζει κατά γράμμα η σημερινή κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να τις απαξιώσει και να τις δώσει βορά στο κεφάλαιο και στα επιχειρηματικά συμφέροντα, στα «αφεντικά» των φασιστών δηλαδή.

Οι εργαζόμενοι, μετανάστες και ντόπιοι, ο λαός πρέπει να δυναμώσουν τον αγώνα τους για δημόσιες συγκοινωνίες, με βάση τις ανάγκες τους (φθηνή ή δωρεάν, συχνή, αξιόπιστη και δημόσια συγκοινωνία) και να απομονώσουν τους φασίστες από τα συνδικάτα και τις γειτονιές. Μαζικά να καταδικάσουν τη συγκεκριμένη ενέργεια και την πολύμορφη στήριξη και κάλυψη που απολαμβάνουν τέτοιες ρατσιστικές αντιδραστικές δυνάμεις. Μαζικά να αγωνιστούν ενάντια στον ιμπεριαλισμό που γεννά φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά.


Σχετική ανάρτηση | Κατάπτυστο και «βρόμικο» ρατσιστικό κείμενο εκλεγμένων οδηγών του ΟΑΣΘ: φοβούνται… μήπως «μολυνθούν» από τους πρόσφυγες

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις