10.9 C
Athens
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

Στάση εργασίας (30/11) ΠΟΕΔΗΝ, δεύτερη ημέρα 48ωρης απεργίας ΟΕΝΓΕ | Απεργιακό συλλαλητήριο (12μ.) στο υπ. Υγείας

Πρόσφατα

Πανελλαδική στάση εργασίας πραγματοποιεί η ΠΟΕΔΗΝ (εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία) την Πέμπτη 30 Νοέμβρη 2023, από τις 11πμ. έως τη λήξη του ωραρίου, για την τραγική κατάσταση του ΕΣΥ και καλεί στην πανελλαδική απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσει η ΟΕΝΓΕ στο υπουργείο Υγείας, στις 12μ. Να σημειωθεί ότι αύριο έχει οριστεί συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Για τη συγκέντρωση, υπάρχουν δεκάδες καλέσματα συμμετοχής από Σωματεία και Φορείς, ενώ η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει διευκολυντική παναττική στάση εργασίας, από ώρα 11.00 έως τη λήξη του ωραρίου, προκειμένου οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και τα Σωματεία να δώσουν το «παρών» στην κινητοποίηση στο υπ. Υγείας.

Μοτοπορεία της ΟΕΝΓΕ την πρώτη ημέρα της 48ωρης απεργίας

Στο μεταξύ, μοτοπορεία πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης οι γιατροί νοσοκομείων της Αττικής, στο πλαίσιο της πρώτης μέρας της 48ωρης απεργίας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) ενάντια στη διάλυση και ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), στη λειτουργία τους ως αυτόνομων επιχειρηματικών μονάδων και την παράδοση υπηρεσιών σε ιδιώτες και εργολάβους.

902.gr

Με αυτοκίνητα και μηχανές, οι γιατροί ξεκίνησαν από το «Αττικόν» και πορεύτηκαν έξω από τα νοσοκομεία της Αττικής. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον 902.gr, πέρασαν από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Από τον κόμβο στο «Χίλτον» όπου ήταν συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι από τον «Ευαγγελισμό», το «Αιγινήτειο» και το «Λαϊκό». Από τα Νοσοκομεία Παίδων «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού». Από το «Σωτηρία» και το «Γεννηματά». Οι υγειονομικοί «υποδέχθηκαν» έξω από τις πύλες των νοσοκομείων τους τους συναδέλφους τους που έκαναν μοτοπορεία, φωνάζοντας συνθήματα.

Ακόμη πραγματοποιήθηκαν κινητοποιήσεις έξω από τις πύλες των νοσοκομείων «Μεταξά», «Θριάσιο» και ΨΝΑ Δαφνί. Να σημειωθεί πως κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και σε δεκάδες νοσοκομεία της περιφέρειας.

Κινητοποιήσεις το απόγευμα σε μεγάλους δήμους της Αττικής

Ο αγώνας των εργαζομένων στην Υγεία είναι κοινός, με εργατικά σωματεία και μαζικούς φορείς που κάνουν δική τους υπόθεση τα αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών, τονίζει το 902.gr, αναφέροντας ότι απόγευμα πραγματοποιούν μαχητικά συλλαλητήρια στους δήμους.

Στον Πειραιά, πάνω από 30 είναι τα σωματεία και οι φορείς που καλούν σε μεγάλο παμπειραϊκό συλλαλητήριο σήμερα στις 7μμ., στην πλατεία Κοραή. Οι δεκάδες φορείς που πραγματοποίησαν σύσκεψη συντονισμού πριν από λίγες μέρες παίρνουν τη σκυτάλη από τις αγωνιστικές παρεμβάσεις τόσο στο Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου μπροστά στο αδιέξοδο των ελλείψεων προσωπικού η διοίκηση πασάρει τον αξονικό τομογράφο σε ιδιώτες, όσο και στο «Μεταξά», όπου οι απανωτές αποχωρήσεις τινάζουν «στον αέρα» ακόμα και τη λειτουργία της Μονάδας Μαστού.

Στο Περιστέρι  οργανώνεται πανδυτικό συλλαλητήριο, σήμερα στις 7μμ στην πλατεία Δημαρχείου, για την Υγεία του λαού ολόκληρης της Δυτικής Αθήνας, με τα σωματεία να θέτουν στο επίκεντρο τη δραματική κατάσταση στο «Αττικόν», στο Δαφνί, στα ΚΥ και τις άλλες δομές της περιοχής. Διεκδικούν την επαναλειτουργία του Νοσοκομείου «Λοιμωδών», πλήρως στελεχωμένου και εξοπλισμένου, την ενίσχυση του «Αττικόν», αλλά και να μην προχωρήσει η ψυχιατρική μεταρρύθμιση που οδηγεί στο κλείσιμο του Δαφνίου και του Δρομοκαΐτειου. Επίσης, μέτρα για την ΠΦΥ, με δημιουργία και ενίσχυση των ΚΥ κ.λπ.

Κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 7μμ. στην πλατεία του Γέρακα, για τα οξυμένα προβλήματα στις δημόσιες δομές Υγείας στην Ανατολική Αττική, με το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής, σωματεία και φορείς της περιοχής να διεκδικούν μεταξύ άλλων τη δημιουργία δημόσιου νοσοκομείου και την ενίσχυση των Κέντρων Υγείας.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις