14.2 C
Athens
Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023

ΣΕΠΕ «η Αθηνά»: Τα σχολεία ανοίγουν με απόπειρες νέων περικοπών σε δαπάνες και προσωπικό

Πρόσφατα

Μήνυμα του ΣΕΠΕ «η Αθηνά» προς όλες και όλους τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους μέλη μας, Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. και ΕΛΜΕ, ΔΟΕ (01-09-23)

Ευχόμαστε σε όλες τις συναδέλφισσες και όλους τους συναδέλφους στα Δημοτικά σχολεία και τα Νηπιαγωγεία του συλλόγου μας καλή αρχή, υγεία και δύναμη! Καλωσορίζουμε τους/τις νεοδιόριστους κι αναπληρωτές συναδέλφους, αλλά και όλους/ες τους/τις συναδέλφους που τοποθετούνται για πρώτη φορά φέτος στις σχολικές μας μονάδες, συνεχίζοντας το συλλογικό αγώνα για εργασιακή αξιοπρέπεια, σταθερή και μόνιμη δουλειά και ίσα δικαιώματα για όλους τους εκπαιδευτικούς.

Για όσα επιφύλαξε και επιφυλάσσει στον εκπαιδευτικό και τη δημόσια εκπαίδευση η πολιτική του Υπουργείου Παιδείας, τον πόλεμο που κήρυξε σε κάθε μάχιμο εκπαιδευτικό, τον δημόσιο χαρακτήρα του σχολείου και τη δημοκρατία σε αυτό, δώσαμε με αξιοπρέπεια όλη την προηγούμενη περίοδο σημαντικές μάχες μέσα στις πιο δύσκολες συνθήκες.

Όλες-όλοι γνωρίζουμε και κρατάμε στη συλλογική μνήμη τα συντριπτικά ποσοστά συσπείρωσης των συναδέλφων του συλλόγου μας στις θέσεις αντίστασης απέναντι στην επίθεση που δεχτήκαμε: Με στάση αλληλεγγύης και συσπείρωσης οι συνάδελφοι όλη την προηγούμενη περίοδο αποσόβησαν ή καθυστέρησαν τη δρομολόγηση αρνητικών εξελίξεων, στους μέντορες, στην απλήρωτη υπερωριακή εργασία, στην αξιολόγηση τη σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού, στην PISA, στην παρεμπόδιση των συλλογικών μας διαδικασιών και των δημοκρατικών μας ελευθεριών.

Τη μάχη θα τη δώσουμε ξανά! ‘Εχουμε το ηθικό ανάστημα από τον αξιοπρεπή αγωνιστική μας στάση της προηγούμενης περιόδου, αλλά και την ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ των 600 αντιπροσώπων του συνεδρίου της ΔΟΕ για τη ΣΥΝΕΧΙΣΗ TOY ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ με τις ίδιες μορφές, μια απόφαση που πάρθηκε, μάλιστα, λίγες μέρες μετά τις εκλογές στη χώρα, της 25ης Ιουνίου. Aπό τις πρώτες μέρες της νέας χρονιάς σε κάθε σχολική μονάδα καλούμαστε και φέτος να βρεθούμε απέναντι στη λογική των μεντόρων, των ενδοσχολικών συντονιστών, των ομίλων απλήρωτης εργασίας, της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας και της ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.

Ούτε θα  αφήσουμε να εκτοξευτούν τα νέα βέλη κατά του δημόσιου σχολείου και του εκπαιδευτικού: η επιλογή σχολείου από τους γονείς, ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ, η “ενιαία προσχολική αγωγή 0-6”. Οι επικοινωνιακές παλινωδίες της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας δε μας ξεγελούν, μόνο δείχνουν πόσο φοβούνται τις οργανωμένες αντιστάσεις μας.

Η ακρίβεια καλπάζει και στραγγίζει το εισόδημά μας, ενώ οι “αυξήσεις” που ψηφίστηκαν είναι μια σκέτη κοροϊδία. Το καλοκαίρι με τις φωτιές στα δάση αποκαλύφθηκε ξανά η εγκληματική πολιτική για  το περιβάλλον, τις ανθρώπινες ζωές, τα δημόσια αγαθά. Τα σχολεία ανοίγουν με απόπειρες νέων περικοπών σε δαπάνες και προσωπικό. Για όλους αυτούς τους λόγους, ο σύλλογος Αθηνά μαζί με όλα τα μαχόμενα σωματεία της εκπαίδευσης θα συνεχίσει χωρίς συμβιβασμούς στον ίδιο δρόμο: της αγωνιστικής ανάτασης, της συλλογικής αξιοπρέπειας και της νικηφόρας προοπτικής!

Τις επόμενες μέρες θα επικαιροποιήσουμε και θα προωθήσουμε  το πλαίσιο εργασιακών δικαιωμάτων όλων των συναδέλφων καθώς και των αναπληρωτών. Θα προχωρήσουμε επίσης και σε συνολική ενημερωτική ανακοίνωση αλλά και τοποθετήσεις για όλα τα κρίσιμα θέματα της εκπαιδευτικής συγκυρίας εν όψει της έναρξης των μαθημάτων και της νέας χρονιάς. Σας καλούμε να βρίσκεστε σε επαφή με το σωματείο μας για κάθε εργασιακό θέμα και κάθε πρόβλημα της σχολικής μονάδας.

Καλή αρχή!

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟY
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Παζάλος Γιώργος
Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Θεοδωρόπουλος  Θοδωρής

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις