19.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

ΓΝ «Ευαγγελισμός»: Νέα κινητοποίηση (23/3) κατά της συνδικαλιστικής δίωξης της Αργυρής Ερωτοκρίτου

Πρόσφατα

Ο αγώνας για την ανάκληση της συνδικαλιστικής δίωξης της γιατρού Αργυρής Ερωτοκρίτου συνεχίζεται. Έτσι, η ΕΙΝΑΠ και το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ευαγγελισμός καλούν σε στάση εργασίας, από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 10.30πμ., καθώς και σε συγκέντρωση στις 8πμ. στα ΤΕΠ. Η κινητοποίηση στηρίζεται από ΟΕΝΓΕ, ΕΙΝΑΠ, ΠΟΕΔΗΝ και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, και εκτός του χώρου της δημόσιας υγείας, οι οποίες μάλιστα σε ψηφίσματά τους καταδικάζουν τη συνδικαλιστική δίωξη της Αργυρής Ερωτοκρίτου και απαιτούν την ανάκλησή της.

Ενδεικτικά ψηφίσματα και ανακοινώσεις αλληλεγγύης έχουν εκδώσει οι: ΣΕΠΕ Αριστοτέλης, Α’ Αθηνών, Ηρώ Κωνσταντοπούλου, Γλυφάδας-Βούλας-Βουλιαγμένης, Φυλής, Αμαρουσίου. Το ίδιο και η Ε’ ΕΛΜΕ Αθήνας και η Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης. Αλλά και ΟΙ: ΠΕΝΕΝ, ΠΕΝΕΝ, ΠΟΠΟΚΠ, Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Αττικόν, Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αγίου Δημητρίου, Σωματείο Εργατοτεχνιτών Μετάλλου Ιωαννίνων, Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής Ιωαννίνων, Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου, Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας (ΕΝΙΠ), Δίκτυο Δράσης Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας.

Κατά τη σημερινή συγκέντρωση αλληλεγγύης στον «Ευαγγελισμό» στην Αργυρή Ερωτοκρίτου, στάλθηκαν προς… τρομοκράτηση αστυνομικές δυνάμεις, όπως ενημερώνει σχετικάη Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας. Σε ανακοίνωσή της, καταγγέλλει την πολιτική και φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, που έστειλε σήμερα στον «Ευαγγελισμό» αστυνομική δύναμη να «πατάξει» τους υγειονομικούς, τόσο του ίδιου του νοσοκομείου όσο και άλλων νοσηλευτικών ιδρυμάτων, που πήγαν στον «Ευαγγελισμού» να συμπαρασταθούν στη γιατρό Αργυρή Ερωτοκρίτου, που διώκεται για τη συνδικαλιστή της δράση.

«Επαναλήφθηκε δηλαδή το ίδιο με τον Απρίλιο 2020, που η κυβέρνηση είχε στείλει αστυνομικούς να εισβάλλουν στο προαύλιο του “Ευαγγελισμού” για να “πατάξουν” τους υγειονομικούς που διαμαρτύρονταν για τις ελλείψεις με τη στήριξη» της Ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών, σημειώνει και τονίζει σχετικά με το διοικητή του νοσοκομείου: «δήλωσε “απών” για να αποφύγει συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΟΕΝΓΕ και των λοιπών φορέων». Ωστόσο, υπογραμμίζει η Ομοσπονδία, «με την αποφασιστικότητα των συγκεντρωμένων η αστυνομική δύναμη τελικά οπισθοχώρησε και οι συγκεντρωμένοι εισήλθαν τελικά στο προαύλιο του “Ευαγγελισμού” για την πραγματοποίηση της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας».

«Η συνδικαλιστική δίωξη της Αργυρής Ερωτοκρίτου δεν θα περάσει! Κάτω τα χέρια από τους μαχόμενους γιατρούς», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή (ΟΕΝΓΕ), καλώντας «όλα τα σωματεία, τις Ενώσεις σε όλη τη χώρα, την ΠΟΕΔΗΝ, την ΑΔΕΔΥ, τις ομοσπονδίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, να ορθώσουμε όλοι μαζί τείχος υπεράσπισης στην Αργυρή και σε κάθε διωκόμενο συνδικαλιστή». Απαιτεί «από τη διοίκηση της 1ης ΥΠΕ και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να ακυρώσουν άμεσα αυτή την έκνομη, απαράδεκτη και αυταρχική ενέργεια του διοικητή κ. Γρηγορόπουλου».

Υπενθυμίζει, δε, πως: «Η συνάδελφος και μέλος του ΕΚΑ, μέλος του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ Αργυρή Ερωτοκρίτου, πρωτοστάτησε μαζί με τους λοιπούς εργαζόμενους του Γ.Ν.Α Γεννηματάς, όλο το προηγούμενο διάστημα στις κινητοποιήσεις και τις διαμαρτυρίες που έλαβαν χώρα στο εν λόγω νοσοκομείο, διαμαρτυρόμενοι για τη δραματική έλλειψη προσωπικού και το αίσχος των ράντζων. Μάλιστα, τον Οκτώβριο του 2022, όταν η διοίκηση του Γ. Γεννηματάς σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έστησαν μία φιέστα εγκαινίων του νέου ΤΕΠ, η συναδέλφισσα συμμετείχε αποφασιστικά στη μεγαλειώδη συγκέντρωση που οργανώθηκε ως απάντηση στη φιέστα, που τελικώς μετατράπηκε σε φιάσκο. Επικουρική παθολόγος τότε, έδωσε ακούραστα τη μάχη για την υπεράσπιση του δημόσιου συστήματος υγείας, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ασθενών και των συναδέλφων της.

«Για εμάς», υπογραμμίζει, «είναι σαφές πως ο κ. Γρηγορόπουλος βλέπει στο πρόσωπο της Αργυρής αυτό που το κράτος και η εξουσία αντιπαθεί: την επίμονη αγωνίστρια, που μαζικοποιεί τον αγώνα, που εμπνέει τους συναδέλφους να αντισταθούν στη διάλυση της δημόσιας υγείας, στη κατεδάφιση των δικαιωμάτων ασθενών και υγειονομικών».

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις