18.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δεύτερη κυβερνητική προσπάθεια ποινικοποίησης της Απεργίας-Αποχής στις ΥΔΟΜ των ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ, ΠΟΜΗΤΕΔΥ | Εκδίκαση: Τρίτη 31 Γενάρη

Πρόσφατα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ | ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΜΑΣ

Συνάδελφοι/σες

Ενημερώνουμε ότι αργά την Παρασκευή το μεσημέρι μας κοινοποιήθηκε η εκδίκαση της Έφεσης που κατέθεσαν τα Υπ. Εσωτερικών και Οικονομικών σε βάρος της θετικής για εμάς απόφασης 73/2023 του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Βλέπε σχετικά το Δελτίο Τύπου των 3 Ομοσπονδιών.

Τα συναρμόδια Υπουργεία ξανά κινήθηκαν με πρωτοφανή ταχύτητα εναντίον των εργαζομένων – η εκδίκαση ορίστηκε για την Τρίτη 31/1 – τη στιγμή που επί δεκατρία ολόκληρα έτη δεν αντιμετωπίζουν τα τεράστια προβλήματα των ΥΔΟΜ, που ταλαιπωρούν πολίτες και Μηχανικούς, όπως αναλυτικά αναδείξαμε με την Κοινή μας Ανακοίνωση.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ | ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ | ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΞΑΝΑΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ | ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Εδώ και δώδεκα (12) χρόνια η Πολιτεία διαχρονικά αρνείται να εφαρμόσει, σε ότι αφορά τις Υπηρεσίες Δόμησης (Υ.ΔΟΜ.) την «ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ» που η ίδια ψήφισε!!!

Είναι κοινή παραδοχή πως δώδεκα (12) χρόνια τώρα οι πολίτες αδυνατούν να εξυπηρετηθούν, αφού η αναποφασιστικότητα, η αναβλητικότητα και η αδιαφορία και της σημερινής κυβέρνησης δημιούργησαν ανυπέρβλητα αδιέξοδα στην καθημερινή λειτουργία των Υπηρεσιών Δόμησης (Υ.ΔΟΜ.) με κυριότερο αυτό της υποστελέχωσης.

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης αρνείται πεισματικά να δώσει λύσεις και προσπαθεί να κρύψει το πρόβλημα «κάτω από το χαλί» για ακόμη μία φορά!!! Είναι πεπεισμένος πως το αντεργατικό, αντιδημοκρατικό, αντισυνδικαλιστικό «οπλοστάσιο» του Νεοφιλελεύθερου Υπουργού Εργασίας Χατζηδάκη, με το οποίο προσπαθούν να αναστείλουν κάθε απεργιακή κινητοποίηση επιχειρώντας να την βγάλουν «παράνομη και καταχρηστική» θα του δώσει την διέξοδο που αναζητά!!!

Στην πρώτη του προσπάθεια να ποινικοποιήσει την συνδικαλιστική δράση των τριών (3) Ομοσπονδιών ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΠΟΜΗΤΕΔΥ και ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ., καταθέτοντας αγωγή σε βάρους τους εκδόθηκε η υπ’ αριθμ.: 73/2023 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που αποτελεί «δικαστικό χαστούκι» στις προθέσεις και τους ισχυρισμούς του κ. Βορίδη και της κυβέρνησης.

Αυτό βέβαια δεν τον εμπόδισε να ασκήσει έφεση στην απόφαση αυτή, που έκρινε πως η απεργιακή κινητοποίηση είναι νόμιμη και σε καμία περίπτωση καταχρηστική.

Καταχρηστική αντίθετα, είναι η αντιμετώπιση του κ. Βορίδη και της κυβέρνησης που για δεύτερη φορά «σέρνει στα δικαστήρια», την ΤΡΙΤΗ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023, εργαζόμενους που απλά διεκδικούν λύσεις στα αδιέξοδα τα οποία οι ίδιοι δημιουργούν.

Η ταλαιπωρία των πολιτών είναι αποτέλεσμα της κυβερνητικής αδιαφορίας, συνέπεια της πολιτικής επιλογής της συνολικής υπηρεσιακής απαξίωσης.

Οι παρανομίες και οι καταχρήσεις δεν βρίσκονται στον κόσμο της εργασίας κ. Βορίδη τον οποίο «ελαφρά τη καρδία» διώκετε στα δικαστήρια!

Αναμετρηθείτε με τα προβλήματα και δώστε λύσεις!!!

Οι εργαζόμενοι ούτε τρομοκρατούνται ούτε εκβιάζονται κ. Βορίδη!!!

Συνεχίζουμε ενωμένοι και δυνατοί διεκδικώντας με όλες μας τις δυνάμεις λύσεις που θα βάλουν τον επίλογο στην πολύχρονη ταλαιπωρία των πολιτών.

Προηγούμενη σχετική ανάρτηση: ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ, ΠΟΜΗΤΕΔΥ: Νικήσαμε και Συνεχίζουμε! Απερρίφθη η αγωγή των υπουργείων σε βάρος της Απεργίας–Αποχής στις ΥΔΟΜ

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις