26.2 C
Athens
Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

ΠΑΙΣΔΑΠ: Βουλιμία της εξουσίας από το Ζορμπά, ψεύδη, αμυντική επίθεση και εμπαιγμός δημοτών για να μη δώσει τα 160.000 ευρώ στους 81 εργαζομένους

Πρόσφατα

«Η Διοίκηση Ζορμπά παίζει άμυνα επιτιθέμενη και εμπαίζει όλη την πόλη», καταγγέλλει η δημοτική παράταξη Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή, απαιτώντας «να πληρωθούν τώρα οι εργαζόμενοι/ες των παιδικών σταθμών του δήμου μας τα δεδουλευμένα που τους χρωστά ο δήμος και κέρδισαν στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου».

Σε ανακοίνωσή της, για την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής (25/1), τονίζει πως η Δημοτική Αρχή του Βασίλη Ζορμπά: «παραδέχτηκε ότι δεν είναι υποχρεωμένη από κανένα νόμο και καμιά νομολογία να ασκήσει έφεση για όσα κέρδισαν οι 81 εργαζόμενοι/ες στους Παιδικούς σταθμούς (ΠΑΙΣΔΑΠ)»,

Ωστόσο, «χρησιμοποίησε το αστείο επιχείρημα ότι θα παραστεί απλώς τυπικά στην έφεση για να ξανακερδίσουν οι εργαζόμενοι, ενώ ξέρουμε ότι απλώς θα μπορούσε να να μην ασκήσει καθόλου έφεση ή εκ των υστέρων να παραιτηθεί από το δικαίωμα αυτό και έτσι να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα. Και δεν το κάνει. Επιμένει στον αντεργατικό δρόμο που τραβάει». Εκτός των άλλων, όπως ισχυρίστηκε η Δημοτική Αρχή Ζορμπά, «κανένας Δήμος δεν εκτελεί πρωτόδικες αποφάσεις».

«Απλώς, ψέματα», καθώς με μια απλή έρευνα στο Διαδίκτυο, «μετά από αποφάσεις Ειρηνοδικείων λεφτά έχουν καταβάλλει το Αιγάλεω, η Πετρούπολη, το Χαϊδάρι, το Μαρούσι κ.α. όλα τα προηγούμενα χρόνια», υπογραμμίζει η δημοτική παράταξη Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή και καλεί: (α) τη Δημοτική Αρχή Αγίας Παρασκευής «να σταματήσουν την εκδικητική στάση προς τους εργαζόμενους και να καταβάλουν τα χρήματα», και (β) τους «τους εργαζόμενους και το Σωματείο τους να κλιμακώσουν τον αγώνα». «Είμαστε μαζί τους μέχρι την νίκη», ξεκαθαρίζει καταλήγοντας τη σχετική ενημέρωσή της.

Η Δημοτική Αρχή Αγίας Παρασκευής του Βασίλη Ζορμπά ψευδώς ισχυρίζεται ότι προκύπτει δέσμευση στο Δήμο να κάνει έφεση, με βάση όχι το νόμο αυτή τη φορά (αφού έχει καταργηθεί) αλλά με βάση ανάλογες αποφάσεις του Αρείου Πάγου, Ωστόσο, η νομολογία του δε δεσμεύει τα κατώτερα δικαστήρια τα οποία δικαιούνται να κρίνουν ελεύθερα το κάθε θέμα που καλούνται να αντιμετωπίσουν, όπως έκανε και το Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου. Έτσι, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής στη συγκεκριμένη περίπτωση ΔΕΝ υποχρεούται σε άσκηση έφεσης, αλλά κάλλιστα μπορεί να εφαρμόσει τη δικαστική απόφαση, να αναμορφώσει τον προϋπολογισμό του και να καταβάλλει το σύνολο των περίπου 160.000 ευρώ στους 81 εργαζόμενους χωρίς καθυστερήσεις και τερτίπια. Γιατί όμως δε συμβαίνει το αυτονόητο; Η Δημοτική Αρχή Ζορμπά έχει στοχοποιήσει τους εργαζόμενους στους Παιδικούς σταθμούς και το Σωματείο των εργαζομένων στο Δήμο. Ήθελε να διώξει μεγάλο μέρος τους αλλά δύο χρόνια τώρα απέτυχε χάρη στη μαχητική τους διάθεση και οι συμβάσεις ανανεώθηκαν. Πέραν αυτό, η Διοίκηση υπηρετεί πιστά την αντεργατική πολιτική της ΝΔ απέναντι στους εργαζόμενους για να γίνει αρεστή στο κόμμα της.

ΜΕΤΑ-ΟΤΑ

Από την πλευρά του, το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ στηλιτεύοντας το χοντρό δούλεμα στους εργαζομένους και στις εργαζόμενες των Παιδικών σταθμών από το δήμαρχο Αγίας Παρασκευής, Βασίλη Ζορμπά, σε σχόλιό του τονίζει ότι «στηρίζει τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Αγίας Παρασκευής, ζητά τη συμμόρφωση του δήμου στη δικαστική απόφαση και καλεί όλους τους εργαζόμενους των ΟΤΑ να αγωνιστούν για αυξήσεις στους μισθούς, με κατώτατο μισθό ίσο με τα 1.000 ευρώ και ανάλογη αύξηση σ’ όλες τις άλλες κατηγορίες των εργαζομένων, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και την αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ».

Επίσης, να αγωνιστούν «για τη μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου και την προκήρυξη προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, μέσω ΑΣΕΠ, σε όλες τις κατηγορίες, τις ειδικότητες και τους κλάδους των εργαζομένων». Διότι μόνον έτσι θα «σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και η εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών και των κοινωνικών αγαθών και η εντατικοποίηση της εργασίας, που μαζί με την μη τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία και την κακή συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού, αποτελούν την αιτία σωρείας εργατικών ατυχημάτων, πολλά εκ των οποίων θανατηφόρα».

Πατήστε εδώ, για να διαβάσετε την προηγούμενη ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή» αναφορικά με: ▬▬▬▬ την πρώτη και πρωτοφανή αντιδημοκρατική μεθόδευση από τη διοίκηση των ΠΑΙΣΔΑΠ Παναγόπουλου – Ζορμπά με σκοπό να ασκηθεί έφεση σε βάρος των εργαζόμενων, με την αυθαίρετα και διά περιφοράς συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Νομικού Προσώπου. Χαρακτηριστική η καταπάτηση κάθε έννοια δημοκρατίας, καθώς μέτρησαν ως παρόντες στη διαδικασία και όσους απάντησαν «απέχω», για να κατασκευαστεί ψεύτικη ομοφωνία και να ασκηθεί τελικά έφεση ▬▬▬▬ Αλλά και για τη νέα διά ζώσης συνεδρίαση του ΔΣ ΠΑΙΣΔΑΠ που ακολούθησε 23/1), με αίτημα της αντιπολίτευσης που έφερε προς ψήφιση την ακύρωση της προηγούμενης απαράδεκτης απόφασης, αλλά και τις γελοίες δικαιολογίες και ηθελημένες διαστρεβλώσεις της πραγματικότητας από τη Διοίκηση, που, όταν είδε πως θα μειοψηφήσει, απέφυγε τη συζήτηση, αρνήθηκε να γίνει καν συνεδρίαση και να ψηφιστεί το θέμα, με αποτέλεσμα να σηκωθεί και να φύγει με όλη την κουστωδία της, με πρώτο και καλύτερο τον ακροδεξιό εγκάθετο του Ζορμπά, θαυμαστή του Κασιδιάρη, Φώτη Αλεξόπουλο,

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις