9.2 C
Athens
Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023

Ψήφος στην Ενότητα-Συσπείρωση ΟΤΑ ν. Ιωαννίνων στις εκλογές για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο (13/12)

Λίγο πριν από τις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια…

Ακόμη μία καταγγελία της ΔΑΣ ΟΤΑ βγήκε κατά της παράταξή μας (ποια άλλη παράταξη θα κατήγγειλε η ΔΑΣ;), για να δικαιολογήσει την αμηχανία της που δεν πέρασε η “φιλότιμη” προσπάθειά της (όπως και της Δημοτικής Αρχής), να διοριστεί από το Υ/Σ ο εκλεχτός τους ως επόπτης καθαριότητας. Άλλωστε, το κυνηγούν καιρό τώρα, για να ξεπληρώσουν κάτι τέτοια γραμμάτια.

Σκόπιμα κρύβουν ότι τέτοια απόπειρα έγινε και κατά το παρελθόν με εισηγήσεις. Στο Υ/Σ μεταξύ των άλλων ήρθαν για συζήτηση και μερικές ξεχωριστές και μεροληπτικές εισηγήσεις για επόπτες και επιστάτες, όμως κάποιους άλλους που είχαν κάνει αιτήσεις, τους αφήνανε απ’ έξω. Γνωστή Τακτική. Παρεμβήκαμε στο παρελθόν στο Υ/Σ και το αποτέλεσμα ήταν να αναβληθούν τα θέματα για να έρθουν όλα μαζί. Επανήλθαν προχθές με ίδιες εισηγήσεις και με μία νέα κατάσταση, ξεχωριστή με οκτώ (8) ονόματα για επιστάτες. Ειδοποιήσαμε τους συναδέλφους – όπως και την προηγούμενη φορά – να έρθουν στο Υ/Σ. Συνάδελφοι πήραν τηλέφωνο την πρόεδρο του Συλλόγου, την ενημέρωσαν και τη ρώτησαν τι θα κάνει. Πριν ξεκινήσει η συζήτηση για το θέμα ρωτήσαμε την πρόεδρο του Υ/Σ “γιατί στην προηγούμενη απόφαση για αναβολή του θέματος γράφτηκε για μία εργαζόμενη λάθος η απόφαση ότι απορρίπτεται ως επιστάτης, ενώ είπαμε αναβολή;”.

Ε… Από εκεί και πέρα οι μαέστροι της συκοφαντίας άρχισαν να πετάνε λάσπη… δεν δίστασαν να προβοκάρουν ακόμη και το Γιάννη Μπενέκο, ένα συνάδελφο που έχει αφήσει μεγάλη παρακαταθήκη και δίδαξε ήθος στο Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ιωαννίνων και σε όσους συναδέλφους έχουν την τύχη να τον γνωρίζουν.

Ασφαλώς και δεν δεχόμαστε μαθήματα ηθικής από τη ΔΑΣ ΟΤΑ Ιωαννίνων. Τους λασπολόγους και υπονομευτές της δράσης των εργαζομένων. Από αυτούς που έχουν κάνει επιστήμη τον τρόπο να βγάζουν μόνο ανακοινώσεις και να μην κάνουν καμία κινητοποίηση γιατί, αυτό είναι που δυσκολεύει τις Δημοτικές Αρχές.Αυτά τις πονάνε “Δήμαρχε εμείς της ΔΑΣ, θα σας καταγγέλλουμε, να έχουμε καλό πρόσωπο προς τα έξω… κι εσείς κάντε τη δουλειά σας”.

Ιδιωτικοποιήθηκε πάνω από την μισή καθαριότητα (4 από τις 5 ενότητες), σχεδόν όλο το πράσινο, αλλά τσιμουδιά από το “επαναστατικό” προεδρείο. Όπως και για τα ρεπό,που ταυτίστηκαν πλήρως με την διοίκηση, τα πολλά εργατικά ατυχήματα,ακόμα να γίνει συζήτηση πάνω στην έκθεση της ΕΛΥΝΥΑΕ και του τεχνικού ασφαλείας κ.α.

Θεωρούν ταξικό, επαναστατικό που ως ΔΑΣ απαιτήσανε από τη δημοτική αρχή Ιωαννίνων σε σύσκεψη του ΔΣ με τη Δημοτική Αρχή, τον κόσμο που θα πάρει από τον πρόγαμα του ΟΑΕΔ 55-67 ετών, να διαλέξουν αυτούς που δουλεύουν και όχι όπως είναι η λίστα του ΟΑΕΔ!!! και η δημοτική αρχή αυτό το κάνει πράξη με μεγάλη χαρά.

Ενώ έχουν όλη την ευθύνη της νυχτερινής βάρδιας με τους τρεις επόπτες να είναι υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιό τους, ο ένας είναι μέλος του Δ.Σ., αλλάζουν αυθαίρετα το ωράριο σε εργαζόμενες μητέρες με σοβαρά προβλήματα υγείας σε μέλη των οικογενειών τους.

Ενώ γνωρίζουν τις συνθήκες εργασίας της καθαριότητας επιμέναμε πρόσφατα, ακόμη και όταν βρέχει, οι βρεγμένοι εργαζόμενοι της αποκομιδής να μένουν στο εργοτάξιο έως τη λήξη του ωραρίου, όταν δεν υπάρχουν αποδυτήρια, φοριαμοί, κ.ο.κ. με την πρόεδρο που είναι αποσπασμένο στέλεχος να λέει το αμίμητο “…όπως υπογράφω εγώ, θα υπογράφεται κι εσείς ακριβώς και στην λήξη του ωραρίου…”. Την ίδια ώρα απαντούσε ειρωνικά και υποτιμητικά (δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια), στους εργαζομένους που διαφωνούσαν, “…μη γαβγίζετε, μη γαβγίζετε ! …” και “…δεν ντρέπονται…”. Οι εργαζόμενοι τους απάντησαν βέβαια “…πηγαίνετε στην Πίνδο, στο Νιτσιάκο με τα κοντάρια και σημαίες και ζητάτε τα ρεπό για τους εργαζόμενους εκεί, (σωστά το κάνετε) και εδώ που μας χρωστάνε δεκάδες ρεπό, που εκβιάζουν και τρομοκρατούν, με χαλασμένους κάδους, άπλυτους, χωρίς απολύμανση, με πολλά εργατικά ατυχήματα…τσιμουδιά, για σας είναι όλα καλά! Και λέτε σε μας, που κάποιοι έχουμε δουλέψει κι εκεί, ξέρετε τη σημαίνει ιδιώτης; Εσύ προεδρίνα αλήθεια για να ξέρουμε που έχεις δουλέψει;… “.και που δουλεύεις;

Αυτή η σκόπιμα μπερδεμένη φρασεολογία στις ανακοινώσεις της ΔΑΣ, χωρίς αγωνιστικό πρόταγμα, που ως προεδρείο δεν συγκαλούν Διοικητικά Συμβούλια (θεωρούν το σύλλογο τσιφλίκι τους, ιδιοκτησιακό δίκαιο), δεν συγκαλούν Γενικές Συνελεύσεις, ενώ κατηγορούν άλλους γι’ αυτά. Ικανοποιούν τη ΔΑΚΕ αφού πλέον ο σύλλογος πατάει στης δικές της πλάτες, έχασε τον ταξικό του προσανατολισμό, τους ψήφισε μαζικά και τώρα ο πυρήνας της ΔΑΚΕ κατεβαίνει στο ίδιο ψηφοδέλτιο με της ΔΑΣ και μάλιστα στελέχη που είναι διορισμένα και σε διοικητικά συμβούλια νομικών προσώπων Δήμου. Φυσικά με κάτι τέτοια χαίρονται κι οι δήμαρχοι. Η ΔΑΣ ΟΤΑ Ιωαννίνων πράγματι τα καταφέρνει στο στόχο που έχει βάλει. Τώρα ΓΊΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΌ, γιατί παρά τις πιέσεις μας δεν φέρνουν για συζήτηση στο Δ.Σ. τον ΟΕΥ (Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας), του Δήμου Ιωαννιτών, γιατί πρέπει να πάρουν θέση δημόσια και δεν είναι εύκολο. Ή θα εκτεθούν οι ίδιοι ή θα δυσαρεστήσουν τη ΔΑΚΕ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.

Εναπομένει τώρα σε εσάς, στους εργαζόμενους, να θυμηθείτε τους μεγάλους αγώνες μας, για προσλήψεις προσωπικού, για μονιμοποιήσεις, τις κινητοποιήσεις με τα απορριμματοφόρα, τις καταλήψεις των δημαρχείων, την κινητοποίηση και αποχή για τα ΜΑΠ, κλπ. Για να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, να αγωνιστούμε, να διεκδικήσουμε και να κλείσουμε τα αυτιά στους συκοφάντες και στους διαστρεβλωτές. Με ενότητα, συσπείρωση και με τους άλλους εργαζόμενους να παλέψουμε για υπηρεσίες Δημόσιες, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Να αγωνιστούμε για τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Στις 13 Δεκέμβρη ψηφίστε το ψηφοδέλτιο της ΕΝΟΤΗΤΑΣ-ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΗΣ.

Γιατί οι εκπρόσωποί μας ποτέ δεν σας κορόιδεψαν. Γιατί δεν τοποθετούμασταν στο Υ.Σ. με βάση σε ποια παράταξη ήταν ο εργαζόμενος, αλλά με το δίκιο. Ήμασταν απέναντι στα ρουσφέτια των Δημάρχων. Στα ρουσφέτια διευθυντών και προϊσταμένων που θεωρούν υποτακτικούς τους εργαζόμενους κι ανακατεύονται και στις εκλογές με ανταποδοτική την ψήφο.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι μ’ αυτά τα λίγα για την ώρα, σας ευχόμαστε, καλή ψήφο.

Παρόμοια Άρθρα