«Βραδινή εφημερία στο “Ασκληπιείο” Βούλας… Η γιαγιά που είναι πάνω στο φορείο, διότι έπεσε από το κρεβάτι της, δεν έχει κανέναν μαζί της. Της κρατάει το χέρι και την πηγαινοφέρνει η Αγγελική. Η Αγγελική είναι τραυματιοφορέας 60 χρονών. Και κάνει νύχτες, γιατί το πρωί κρατάει τα εγγόνια.

»Βραδινή εφημερία στο “Ασκληπιείο” Βούλας… Ο ντελιβεράς, ένας από αυτούς ΄που έδωσαν το μεγάλο αγώνα της efood, ;έπεσε με το μηχανάκι. Ο ντελιβεράς, που τρέχει για να βγάλει το μεροκάματο, έρχεται στο Τμήμα Υπερήχων για να εξεταστεί.

»Πρωί στο “Ασκληπιείο” Βούλας… Ο Γιώργος, η Μαίρη, ο Κώστας και η Ελένη, ασθενείς που νοσηλεύθηκαν στην Κλινική Covid του νοσοκομείου, έρχονται για να φιλήσουν την Αλεξάνδρα, που μπήκε στην κλινική το Μάρτιο 2020 κι ακόμα είναι εκεί. Η Αλεξάνδρα είναι γιατρός-παθολόγος, τα παιδιά της πολύ λίγο τη βλέπουν.

»Απόγευμα στο σπίτι της η Σοφία... Το τηλέφωνό της δεν κλείνει ποτέ. Πριν από έναν χρόνο διαμαρτυρόταν ότι έχει “καεί”, δεν αντέχει άλλο. Η Σοφία είναι γιατρός-πνευμονολόγος. Το τηλέφωνό της, είτε εφημερεύει είτε όχι, δεν κλείνει ποτέ, γιατί είναι εκεί για όλους και όλες. Αυτό είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας…

»Το ΕΣΥ είναι οι τραυματιοφορείς. Το ΕΣΥ είναι οι καθαρίστριες. Το ΕΣΥ είναι οι γιατροί που δεν κοιτάνε τον ασθενή στην τσέπη. Το ΕΣΥ είναι οι γιατροί και οι νοσηλεύτριες. Το ΕΣΥ είναι οι συνταξιούχοι. Το ΕΣΥ είναι οι φοιτητές μας που πλημμυρίζουν κάθε λίγο τους δρόμους διεκδικώντας δημόσιο ανοιχτό πανεπιστήμιο. Το ΕΣΥ είναι οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας, οι συνταξιούχοι που πλημμυρίζουν τους δρόμους παλεύοντας για τα αυτονόητα. Το ΕΣΥ είναι οι δάσκαλοι και οι δασκάλες, οι καθηγητές και οι καθηγήτριες που διεκδικούν ότι τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά. Το ΕΣΥ είναι όλοι αυτοί που συγκεντρώθηκαν στου Ζωγράφου και διεκδίκησαν να μείνει το σπίτι στη συνταξιούχο που έμενε τόσα χρόνια. Αυτό είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας…».

Από την ομιλία-παρέμβαση της προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στο ΓΝ «Ασκληπιείο» Βούλας, μέλους του ΔΣ ΕΙΝΑΠ και ΕΓ ΟΕΝΓΕ, Δέσποινας Τοσονίδου, στη μεγάλη απεργιακή διαδήλωση στο Σύνταγμα ενάντια στο ν/σ για τη Δημόσια Περίθαλψη – Ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ | Πηγή βίντεο: prin.gr