Στη φωτογραφία της ημέρας… το πανό που ανήρτησαν τα μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης έξω από υποκατάστημα τράπεζας, διαμαρτυρόμενα για τον πλειστηριασμό κατοικίας για χρέη, όπως καταγγέλλουν, 1.400 ευρώ | Φωτογραφίες, βίντεο, πληροφορίες, ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης για το GRTimes

Σε συμβολικό αποκλεισμό υποκαταστήματος Τράπεζας στην οδό Τσιμισκή προχώρησαν μέλη του Συντονιστικού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενα για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας που όπως λένε το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί δραματικά.

Καταγγέλλουν μάλιστα περίπτωση πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας στην Κάτω Τούμπα, που ανήκε σε μία εργαζόμενη με ελαστική μορφή απασχόλησης, για χρέος μόλις 1.400 ευρώ προς ιδιώτη.

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι σωματείων εργαζομένων και συνταξιούχων ενώ ισχυρή δύναμη της αστυνομίας παρακολουθούσε από κοντά.

Πλειστηριασμό Διαμαρτυρία

Τα μέλη του Συντονισμού ζητούν μεταξύ άλλων κατάργηση της νομοθεσίας πλειστηριασμών από το 2015 και μετά και προστασία της 1ης κατοικίας.

Δείτε τι δήλωσε χαρακτηριστικά το μέλος του Συντονισμού Ηλίας Σμήλιος:

Για τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει και οι συνταξιούχοι, πολλά από τα σπίτια των οποίων βγαίνουν σε πλειστηριασμούς, μίλησε ο Βασίλης Παρτάλης, πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων “Η Συσπείρωση”.