Μένουμε Ενεργοί - Υγεία, Συλλογικότητα, Αλληλεγγύη

Δυναμική διαμαρτυρία σήμερα το μεσημέρι έξω από τη Βουλή όπου συζητείται το νομοσχέδιο, που κατεδαφίζει τη δευτεροβάθμια περίθαλψη ωφελώντας τους μεγάλους επιχειρηματίες της Υγείας και καταφέρνοντας ισχυρό πλήγμα στους νοσοκομειακούς γιατρούς αλλά και στους ασθενείς, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας.

Διαδηλωτές όλων των ηλικιών ζητούν να μην ψηφιστεί το απαράδεκτο σχέδιο νόμου και τα άρθρα, που θεσπίζουν τη μερική απασχόληση και την ιδιωτικοποίηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας διαλύοντας τις εργασιακές σχέσεις. Ομιλίες εργαζομένων στο ΕΣΥ κατέδειξαν όλες τις πτυχές του νομοθετήματος, που ήρθε σε μια εποχή πολλαπλών κρίσεων και φτωχοποίησης του ελληνικού λαού.

Πλήθος φορέων, σωματείων, συλλογικοτήτων, φοιτητικοί σύλλογοι ζήτησαν δωρεάν Υγεία για όλους και όλες ανταποκρινόμενοι στα καλέσματα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά και της ΑΔΕΔΥ.

«Όχι στην ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ», «Όχι στα νοσοκομεία επιχειρήσεις», «όχι στο πλιάτσικο στις τσέπες» γράφουν μεταξύ άλλων τα πανό των εργαζομένων, που απαίτησαν επίσης μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, προσλήψεις προσωπικού, αυξήσεις μισθών και χρηματοδότηση για το υποβαθμισμένο σύστημα Υγείας | Πηγή κειμένου: efsyn.gr

Υπενθυμίζεται πως χιλιάδες υγειονομικοί προχώρησαν αυτή την εβδομάδα σε μπαράζ κινητοποιήσεων, υψώνοντας αγωνιστικό τείχος και βροντοφωνάζοντας ότι θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να αποκρούσουν την επίθεση στο ΕΣΥ. Με απεργίες Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη, κατάληψη στο υπουργείο Υγείας την Τρίτη και συλλαλητήριο στο Σύνταγμα την Πέμπτη, έστειλαν μήνυμα ανυποχώρητου αγώνα. Στο πλευρό τους και οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, που έχουν ανάγκη τη δημόσια, δωρεάν, ποιοτική υγεία. 

EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ