8.3 C
Athens
Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

ΦΣ Αθήνας: Αντικατασταλτικό συλλαλητήριο, πορεία (27/9, 7μμ.) και αντικατασταλτική συναυλία (29/9, 8μμ.), στα Προπύλαια

Καθημερινά, εδώ και τρεις εβδομάδες, το φοιτητικό κίνημα και το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας δίνει καθημερινές μάχες ενάντια στην εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Στο πλαίσιο αυτό, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Αθήνας πραγματοποιούν αντικατασταλτικό συλλαλητήριο, την Τρίτη 27 Σεπτέμβρη και ώρα 7μμ., στα Προπύλαια. Θα ακολουθήσει πορεία. Επίσης, οι ΦΣ Αθήνας, την Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη και ώρα 8μμ., στα Προπύλαια, διοργανώνουν αντικατασταλτική συναυλία, με τη συμμετοχή καλλιτεχνών.

ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΦΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Η κυβέρνηση της ΝΔ επέλεξε να χτυπήσει με δολοφονικό τρόπο τη συναυλία ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία και την καταστολή μέσα στην πανεπιστημιούπολη του ΑΠΘ.

Με κρότου λάμψης και χημικά μέσα στο πλήθος απέδειξαν περίτρανα ότι βάζουν την αστυνομία στις σχολές για να καταστείλουν και να φιμώσουν κάθε φωνή που εναντιώνεται στα σχέδιά τους!

Η μαζική αντικατασταλτική πορεία που καλέστηκε την επόμενη μέρα χτυπήθηκε άγρια. Ήδη από την αρχή ΜΑΤ περικύκλωσαν τους συγκεντρωμένους για να εμποδίσουν την πορεία να πραγματοποιηθεί.

Όταν οι φοιτητικοί σύλλογοι βγήκαν στο δρόμο τα ΜΑΤ επιτέθηκαν απρόκλητα στην πορεία με χημικά, ξύλο και αύρες τραυματίζοντας συναδέλφους και στέλνοντάς τους στο νοσοκομείο.

Όμως δεν κατάφεραν ούτε έτσι να μας τρομοκρατήσουν, δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις μας.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας διοργανώνουν μεγάλη αντικατασταλτική πορεία!

Προσυγκέντρωση 19:00 Προπύλαια

ΚΆΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ
ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ’73.

Καλέσματα συμμετοχής στο συλλαλητήριο έχουν απευθύνει η ΑΔΕΔΥ, οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες και δεκάδες άλλα Σωματεία, που δηλώνουν την αλληλεγγύη τους στους φοιτητές και τον αγώνα τους.

Κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ για μαζική συμμετοχή στο φοιτητικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια | 27/9, 7μμ.

Στήριξη στον αγώνα των φοιτητών

Το Δ.Σ. της ΔΟΕ καταδικάζει την άγρια, απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής με γκλοπ, χημικά, κρότου λάμψης και αστυνομική αύρα, απέναντι σε φοιτητές και φοιτήτριες που διαδήλωναν στα Προπύλαια, όπως κι αυτούς που βρίσκονταν σε συναυλία εντός του ΑΠΘ!

Εδώ και δυο εβδομάδες οι φοιτητές και οι φοιτήτριες έρχονται αντιμέτωποι με την προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει την Πανεπιστημιακή Αστυνομία σε ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΑΠΘ. κόντρα στη θέληση της πανεπιστημιακής κοινότητας. Οι φοιτητές μέσα από τους Φοιτητικούς τους Συλλόγους, έχουν ξεκαθαρίσει προς κάθε κατεύθυνση πως η αστυνομία δεν έχει θέση στα Πανεπιστήμια και ταυτόχρονα δυναμώνουν τον αγώνα τους για δωρεάν σπουδές, στέγαση και ενάντια στην ακρίβεια.

Η απάντηση της κυβέρνησης μπροστά στις ανάγκες και τα αιτήματα των φοιτητών ήταν για ακόμη μια φορά με  αστυνομικές δυνάμεις και όξυνση της καταστολής, να καταπνίξει κάθε φωνή διεκδίκησης και αμφισβήτησης της αντιλαϊκής πολιτικής και να «προστατέψει» το πανεπιστήμιο – επιχείρηση που είναι ξένο προς τις ανάγκες των φοιτητών!

Η τρομοκρατία και η καταστολή δεν θα περάσουν.

Οι αγώνες των φοιτητών συναντιούνται με τους αγώνες των εργαζομένων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, τον αυταρχισμό και την καταστολή, για κρατική χρηματοδότηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης στο ύψος των αναγκών, για μέτρα ανακούφισης από την ακρίβεια, μείωση των τιμών σε βασικά είδη, στο ρεύμα, τη θέρμανση, τα καύσιμα.

  • Να αποχωρήσουν οι δυνάμεις καταστολής από το ΕΚΠΑ, το ΕΜΠ και το ΑΠΘ.
  • Να καταργηθεί η πανεπιστημιακή αστυνομία.

Το Δ.Σ. της ΔΟΕ στηρίζει τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων και καλεί σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο την Τρίτη 27/9, στις 7μμ στα Προπύλαια.

ΕΠΔΑ: Δολοφονικές οι επιθέσεις της ΕΛ.ΑΣ στη συναυλία στο ΑΠΘ που θα μπορούσε να σημάνει νεκρούς και στην Αθήνα

Να υπενθυμίσουμε πως στα ραντεβού των φοιτητών στις πύλες του ΕΚΠΑ, του ΕΜΠ και του ΑΠΘ και στις μαζικές διαδηλώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιστρατεύει την πιο σκληρή καταστολή. Ο υπουργός ΠΡΟΠΟ και οι πραιτωριανοί του, έφτασαν στο σημείο να διαλύσουν συναυλία με χιλιάδες κόσμο στο ΑΠΘ, με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και βομβίδων κρότου – λάμψης. Στην Αθήνα, προσπαθούν ουσιαστικά να απαγορεύσουν τις διαδηλώσεις του φοιτητικού κινήματος. Οι διαδηλώσεις στις 14 και 17 Σεπτέμβρη χτυπήθηκαν σκληρά από τις δυνάμεις καταστολής, με την τελευταία να μετρά δεκάδες τραυματίες.


Αντικατασταλτική Συναυλία 29.9 || Μπρος στο τέρας δε δειλιάζουμε. Σηκώνουμε Ανάστημα!

Τη Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη και ώρα 8μμ., στα Προπύλαια,  δεκάδες σύλλογοι φοιτητών και εργαζομένων στα πανεπιστήμια διοργανώνουν συναυλία ενάντια στην είσοδο της ΟΠΠΙ και την ακραία καταστολή που δέχτηκαν φοιτητές και φοιτήτριες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τις τελευταίες εβδομάδες | Λίστα καλλιτεχνών: Αγία Φανφάρα, Αλέξανδρος Κτιστάκης, Danai Nielsen, Δημήτρης Ζερβουδάκης, Infinik, LostBodies, Magic de Spell, Rationalistas, Salto Mortale, The Steams, Tsopana Rave, Twinsanity, VoxPopuli, Pan Pan, Υπόγεια Ρεύματα, Φωτεινή Βελεσιώτου | Η λίστα ανανεώνεται συνεχώς | Εδώ η εκδήλωση στο facebook.

Παρόμοια Άρθρα