Σκάνδαλο υποκλοπών: Με τα 142 υπέρ της αντιπολίτευσης, «ναι» στην εξεταστική για υπόθεση Ανδρουλάκη

Εικονογράφηση: Spoovio | Πηγή: R•U (reportersunited.gr)

Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής. Σε σύνολο 299 ψηφισάντων βουλευτών, καταγράφηκαν 142 θετικές ψήφοι (συναίνεση όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης) και 157 «παρών», αυτά των βουλευτών της ΝΔ.

Σημειώνεται ότι με βάση τις σχετικές προβλέψεις του Συντάγματος (άρθρο 68) και του Κανονισμού της Βουλής (άρθρο 144), η απόφαση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής «λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων, η οποία δεν μπορεί να είναι κατώτερη από τα δύο πέμπτα (2/5) του όλου αριθμού των βουλευτών». Συμπληρώθηκε δηλαδή το όριο των 120 βουλευτών, ανεξαρτήτως πλειοψηφίας.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας ανακοίνωσε ότι στην αποφασισθείσα επιτροπή θα μετέχουν 29 βουλευτές. Κατ’ αναλογία της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων, θα συμμετάσχουν: 15 βουλευτές της ΝΔ, 8 του ΣΥΡΙΖΑ, 2 του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, 1 του ΚΚΕ, 1 της Ελληνικής Λύσης, 1 του ΜέΡΑ25 και 1 από τους ανεξάρτητους βουλευτές. Επίσης, όρισε σε ένα μήνα (από τη συγκρότησή της), την προθεσμία για την ολοκλήρωση των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής και την υποβολή του πορίσματός της στην Ολομέλεια. Σημειώνεται ότι η εξεταστική επιτροπή έχει την δυνατότητα να ζητήσει από την ολομέλεια της Βουλής την παράταση των εργασιών της.


▬▬ Υπενθυμίζεται η γεμάτη υποκρισία και ψέματα ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, την περασμένη Παρασκευή, στην Ολομέλεια της Βουλής, για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και των υποκλοπών, καθώς: αρνήθηκε επί της ουσίας να αναλάβει κάθε ευθύνη και επέλεξε για ακόμα μία φορά να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα, εξαπέλυσε εθνικιστικές κορώνες και υπεραμύνθηκε των έργων της ΕΥΠ μεταξύ των οποίων η προετοιμασία για «να μας βρει έτοιμους η μαζική είσοδος μεταναστών που επιχειρήθηκε στον Έβρο», τον ισχυρισμό του… πως ο ίδιος ως πρωθυπουργός δεν γνώριζε, δεν γνωρίζει και δεν πρέπει να γνωρίζει ποιοι παρακολουθούνται από την ΕΥΠ κ.λπ.

Αρνήθηκε ο Μητσοτάκης να αναλάβει κάθε ευθύνη. Τι είπε και τι δεν είπε για το πολύκροτο σκάνδαλο υποκλοπών

Print Friendly, PDF & Email