Συμβασιούχοι Covid ΟΤΑ: 24ωρη απεργία για μόνιμη και σταθερή εργασία | Τρίτη 24 Μάη

  • ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στην μεγάλη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ της ΠΟΕ-ΟΤΑ – Τρίτη 24 ΜΑΗ, με Πανελλαδική Συγκέντρωση Συμβασιούχων Covid έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ (πλ. Καραϊσκάκη – Μεταξουργείο) στις 9πμ και πορεία στο Υπουργείο Εσωτερικών και τη Βουλή.
  • Πέμπτη 19 Μάη, Πανελλαδική μέρα δράσεων και εξορμήσεων σε Αμαξοστάσια, Δημαρχεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες και κάθε είδους δημοτικά κτήρια για το άπλωμα της Απεργίας ενάντια στις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.
  • 19 Μάη, 6μμ, Θεατράκι πλ. Κουμουνδούρου: Σύσκεψη του Παναττικού Συντονιστικού Συμβ. Covid ΟΤΑ για την καλύτερη οργάνωση της 24ωρης ΑΠΕΡΓΙΑΣ.
  • ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ με 48ωρες κινητοποιήσεις μέχρι τα τέλη Μάη.
  • ΟΧΙ στις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ και την ΑΝΕΡΓΙΑ.
  • Καλύπτουμε ΠΑΓΙΕΣ και ΔΙΑΡΚΕΙΣ ανάγκες.
  • ΜΟΝΙΜΗ και ΣΤΑΘΕΡΗ εργασία για όλους/ες

Από τις αρχές του Μάη μέχρι και τις 31/5 πάνω από 4.500 εργαζόμενοι/ες που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή «της αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας» και κάλυψαν ΠΑΓΙΕΣ και ΔΙΑΡΚΕΙΣ ανάγκες στην καθημερινή λειτουργία όλων των υπηρεσιών στους ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού όλης της χώρας θα βρεθούν στην ΑΝΕΡΓΙΑ.

Την ίδια ώρα που η πανδημία συνεχίζεται με χιλιάδες κρούσματα πανελλαδικά και δεκάδες νεκρούς συνανθρώπους μας καθημερινά, ενώ η ακρίβεια καλπάζει και η ανεργία έχει τσακίσει τα λαϊκά νοικοκυριά ο υπουργός Εσωτερικών Βορίδης και η κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη στέλνουν 4.500 οικογένειες στην ακραία φτώχεια.

Οι ίδιοι εργαζόμενοι που για δυο χρόνια υπήρξαν “οι ηρωίδες και οι ήρωες” της πανδημίας, σήμερα ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ. Στην καθαριότητα, τις κοινωνικές υπηρεσίες και το Βοήθεια στο Σπίτι, τη φύλαξη, τα κοιμητήρια, οδηγοί, κλητήρες, επόπτες/τριες υγείας, εργαζόμενοι στο πράσινο, στον ηλεκτροφωτισμό, στα βρεφοκομεία, τα σχολεία και στα δημοτικά γιατρεία σε όλες τις υπηρεσίες και τις διευθύνσεις στους ΟΤΑ Α’ και Β’ σε όλη τη χώρα, για 2 χρόνια τώρα είδαμε τα τεράστια κενά στις υπηρεσίες μας και καλύψαμε ΠΑΓΙΕΣ και ΔΙΑΡΚΕΙΣ Ανάγκες όπου και αν εργαστήκαμε.

Υπουργός Μ. Βορίδης με απαράδεκτες δηλώσεις ξανά και ξανά υποτιμάει την εργασία μας και την εμπειρία που αποκτήσαμε τα τελευταία δύο σκληρά χρόνια και με ύπουλες μεθοδεύσεις και νυχτερινές τροπολογίες μετατρέπει τους Δήμους και τις Περιφέρειες σε απάνθρωπους μηχανισμούς απολύσεων.

Όμως οι Συμβασιούχοι Εργαζόμενοι Covid σε όλη την Ελλάδα δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε για το δικαίωμά μας στην εργασία.

Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Μπορούμε να σταματήσουμε τις απολύσεις


ΠΑΝΑΤΤΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ COVID ΟΤΑ