Αλληλεγγύη στη Σταυρούλα Πουλημένη και στο Alterthess από το ΜΕΤΑ και το ErgasiaNET | Να αθωωθούν!

Έπειτα από αναβολή, την Πέμπτη 19 Μάη, στα Δικαστήρια Ευελπίδων, Κτήρια Προκάτ, Αίθουσα 3 και ώρα 9πμ., κάθονται στο εδώλιο του «κατηγορουμένου» κατόπιν slapp αγωγής που έχουν καταθέσει εναντίον τους στελέχη της «Ελληνικός Χρυσός»

Την ώρα που η χώρα μας, με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ, έχει κατρακυλίσει στην 108η θέση στην Ελευθερία του Τύπου, οι SLAPP αγωγές («στρατηγικές αγωγές κατά της συμμετοχής του κοινού» Strategic Lawsuit Against Public Participation), οι διώξεις, η τρομοκρατία, οι απειλές, η στοχοποίηση και η παρακολούθηση δημοσιογράφων, ανεξάρτητων ΜΜΕ, κινημάτων και πολιτών καλά κρατούν. Στόχος να μπει «φίμωτρο» στην ελεύθερη και μαχητική δημοσιογραφία που δεν εξαγοράζεται από τη λίστα Πέτσα ούτε κι υποτάσσεται στα επιχειρηματικά συμφέροντα πολυεθνικών, αλλά αντιθέτως υπηρετεί το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης για το συμφέρον της κοινωνίας, μεταφέρει τη φωνή των εργαζομένων, του αγωνιζόμενου λαού και της νεολαίας, τολμά να βγάλει στη φόρα τις επιχειρηματικές αυθαιρεσίες και τη διαφθορά, και υπερασπίζεται τις ελευθερίες, το περιβάλλον, τα δικαιώματα των εργαζομένων, τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα αγωγής Slapp στη χώρα μας είναι και αυτή στελέχους της «Ελληνικός Χρυσός» Ευστάθιου Λάλιου κατά του Alterthess και της δημοσιογράφου Σταυρούλας Πουλημένη, από τους οποίους ζητά ως αποζημίωση το υπέρογκο ποσό των 100.000 ευρώ αλλά και την προσωπική κράτηση της δημοσιογράφου, στην περίπτωση που δεν καταβληθεί το όποιο ποσό επιδικαστεί. Αφορμή άρθρο της δημοσιογράφου στο οποίο αναφερόταν η είδηση της πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης (το Σεπτέμβριο του 2021 τα υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρίας καταδικάστηκαν και σε δεύτερο βαθμό) για περιβαλλοντικές παραβάσεις της «Ελληνικός Χρυσός», χωρίς κανένα προσωπικό σχόλιο ή προσβολή. Πρόκειται για μια εντελώς αβάσιμη και άκρως εκδικητική αγωγή εκ μέρους στελεχών της εταιρίας που με τις επενδύσεις της έχει προκαλέσει ανυπολόγιστη περιβαλλοντική καταστροφή στη Χαλκιδική. Πρόκειται για επίδειξη δύναμης κι απόπειρα τρομοκράτησης, οικονομικής εξόντωσης και ευθείας φίμωσης της δημοσιογράφου και του μέσου στο οποίο εργάζεται. Αυτή η αγωγή πρέπει να πέσει στο κενό!

Το ΜΕΤΑ και το ErgasiaNET δηλώνουν την αλληλεγγύη τους στη δημοσιογράφο Σταυρούλα Πουλημένη και στο Alterthess. Απαιτουν την άμεση απόσυρση των κατηγοριών και καταδικάζουν την εκδικητική αγωγή από το στέλεχος μιας εταιρείας, που με τις επενδύσεις της έχει προκαλέσει ανυπολόγιστη περιβαλλοντική καταστροφή στη Χαλκιδική και προσπαθεί να ελέγξει τα τοπικά ΜΜΕ, με τη δύναμη και τα λεφτά της, προκειμένου να σκεπάσει τα εγκλήματά της. Δηλώνουν, δε, ότι στέκονται απέναντι στις αγωγές Slapp και αλληλέγγυοι σε δημοσιογράφους, εργαζομένους, πολίτες και κινήματα που στοχοποιούνται, επειδή αποκαλύπτουν κοινωνικά, περιβαλλοντικά και οικονομικά εγκλήματα, επειδή υπερασπίζονται το δημόσιο συμφέρον.

Όλοι κι όλες στα Δικαστήρια Ευελπίδων, την Πέμπτη 19 Μάη, στα Δικαστήρια Ευελπίδων, Κτήρια Προκάτ, Αίθουσα 3 και ώρα 9πμ., να σταθούμε δίπλα στη δημοσιογράφο, Σταυρούλα Πουλημένη, και το Alterthess. Να απαιτήσουμε την άμεση απόσυρση της αγωγής, την αθώωση και δικαίωσή τους.


Διαβάστε επίσης: