Υπηρεσία Ασύλου: Στάση εργασίας εργαζομένων και συγκέντρωση κατά απολύσεων στο Εφετείο | Τρίτη 17 Μάη

EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΣΥΛΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ

Ενημέρωση για τη συνάντηση με τον Υπουργό Μετανάστευσης & Ασύλου

Στάση εργασίας στις 17 Μάη και συγκέντρωση στο Εφετείο, 11:00πμ 

Αγαπητές συναδέλφισσες, Αγαπητοί συνάδελφοι,

Στις 11.05.2022 συναντήθηκαν τα δύο Σωματεία της Υπηρεσίας Ασύλου και εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, θέτοντας το αίτημα μας για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και για τη μη απόλυση των 10 συμβασιούχων σε συνδυασμό με την υποστελέχωση της Υπηρεσίας Ασύλου.

Ο Υπουργός αρχικά δήλωσε ότι είναι υπέρ της μόνιμης και σταθερής εργασίας στον δημόσιο τομέα και ειδικά στην δική μας υπηρεσία, όπου αναμφισβήτητα οι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Εξήγησε ότι η ΥΠΥΤ εξαιρέθηκε από τον κανόνα 5 προς 1, γι’ αυτό οι θέσεις για την ΥΠΥΤ ήταν περισσότερες. Επίσης μας ενημέρωσε ότι οι συμβάσεις των εργαζομένων θα ανανεωθούν μέχρι τον Απρίλιο του 2023 και περίπου τον Μάιο του 2023 θα βγει νέα προκήρυξη για νέους συμβασιούχους. Ακόμα πρόσθεσε ότι για την Υπηρεσία Ασύλου ζήτησε να προκηρυχτούν 60 θέσεις για μόνιμο προσωπικό αλλά εγκρίθηκαν 11. Υπενθυμίζουμε ότι στην Υπηρεσία Ασύλου εργάζονται 292 μόνιμοι, 550 περίπου συμβασιούχοι, και δεκάδες μπορεί και εκατοντάδες “ενοικιαζόμενοι” εργαζόμενοι μέσω EUAA/EASO.

Σχετικά με την απόλυση των 10 συμβασιούχων δήλωσε ότι ορθώς δεν ανανεώθηκαν οι 10 συνάδελφοι καθώς υπήρχε νομικό κώλυμα και το Υπουργείο συμμορφώνεται πλήρως στις δικαστικές αποφάσεις. Τόνισε επίσης ότι δεν υφίσταται κάποιος άλλος λόγος  για την απόλυση τους.

Στην συνέχεια πήραν το λόγο η πρόεδρος του Σωματείου των Συμβασιούχων, η πρόεδρος του Συλλόγου μας και ο εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ, οι οποίοι ανέδειξαν το πρόβλημα της υποστελέχωσης της Υπηρεσίας και της ανάγκης για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Σχετικά με την απόλυση των συναδέλφων μας τονίστηκε ότι ευθύνεται η διοίκηση για το κώλυμα που δημιουργήθηκε και ότι είναι πολιτική η απόφαση για τη μη ανανέωση των συμβάσεων των 10 συναδέλφων. Όπως και πολιτική απόφαση ήταν και η ανανέωση μέσω τροπολογίας των συμβάσεων της ΥΠΥΤ για ένα έτος από άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Αναδείχτηκε ότι οι συνάδελφοι μας εργάζονται επί 7-8 συναπτά έτη, είναι έμπειρο εξειδικευμένο προσωπικό, 3 από αυτές είναι εγκυμονούσες και πολλές είναι μητέρες μικρών παιδιών, ενώ απολύεται και η πρόεδρος του σωματείου τους. Η απόλυση τους έρχεται σε μία ιδιαιτέρως δύσκολη κατάσταση τόσο για τις εγκυμονούσες όσο και τις υπόλοιπες, εξαιτίας της αυξημένης ανεργίας και της ακρίβειας, που έχει μειώσει ουσιαστικά τον μισθό μας. Ρωτήθηκε επίσης για ποιο λόγο το Υπουργείο προχώρησε σε έφεση στην απόφαση του, αφού όπως ισχυρίζεται ο Υπουργός, συμφωνεί μαζί μας και καταλαβαίνει τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν οι συναδέλφισσές μας. Σχετικά με αυτό απάντησε ότι αυτή είναι πάγια τακτική του κράτους κάθε φορά που θεωρεί ότι θίγεται.

Στην ήδη υποστελεχωμένη Υπηρεσία Ασύλου. Σε ερώτηση σχετικά με τον λόγο που δεν προβαίνει στην ανανέωση των συμβάσεων τους, αφού η απόφαση του δικαστηρίου δεν υποχρεώνει το Υπουργείο να τις απολύσει και αφού θα μπορούσε ακόμα και μέσω τροπολογίας να το πράξει, απάντησε ότι ο ίδιος δεν υπογράφει τις προσλήψεις ή τις απολύσεις των εργαζομένων μετά την δημιουργία του επιτελικού κράτους και αυτό είναι αρμοδιότητα των αρμόδιων τμημάτων και υπαλλήλων. Στην ουσία, ισχυρίζεται ότι η σχετική απόφαση είναι ευθύνη της… διοίκησης, σαν να μην είναι ο ίδιος πολιτικά υπεύθυνος του υπουργείου. Σημειώνεται ότι ο Υπουργός δεν αναφέρθηκε καθόλου στο γεγονός ότι απολύει 3 έγκυες.

Η συζήτηση δεν συνεχίστηκε επειδή όπως ενημερωθήκαμε, ο χρόνος που είχε να διαθέσει η πολιτική ηγεσία για τους εκπροσώπους των εργαζομένων ήταν μόνο μισή ώρα.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Διαπιστώνουμε ότι σε τόσο σοβαρά προβλήματα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου εμπαίζει τους εργαζόμενους. Οι 11 μόνιμες θέσεις που θα προκηρυχθούν για την Υπηρεσία Ασύλου είναι σταγόνα στον ωκεανό. Επισημαίνουμε ότι η δικαστική απόφαση αναγνωρίζει ουσιαστικά το διευθυντικό δικαίωμα του Υπουργείου να απολύει, να μην  ανανεώνει όποιον επιθυμεί και συγχρόνως εκδίκασε αποζημίωση στους συμβασιούχους σαν να ήταν αορίστου χρόνου. Μετά και την απόφαση του Εφετείου, ο Σύλλογος, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους, οφείλει να διερευνήσει κατά πόσο μία τέτοια απόφαση αφορά και τους εργαζόμενους ΙΔΑΧ.

Και από τη χθεσινή συζήτηση, αποκαλύφθηκε για άλλη μία φορά ότι καμία κυβέρνηση δεν είχε τη βούληση να αντιμετωπίσει ουσιαστικά το μεταναστευτικό – προσφυγικό, αφού πάγια τακτική είναι να στελεχώνεται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, «ενοικιαζόμενους» και ΜΚΟ. Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης και του Υπουργού ότι βάζουν δήθεν φρένο στις ΜΚΟ, κλείνοντας και το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ ΙΙ, όπως αναφέρθηκε, στην πράξη θα πετάξουν χιλιάδες μετανάστες, πρόσφυγες και εργαζόμενους στο δρόμο.

Το ΔΣ του Συλλόγου μας συνεδρίασε εκτάκτως την ίδια ημέρα και αποφάσισε ότι δεν πρέπει να αφήσουμε αναπάντητες ούτε τον εμπαιγμό ούτε τις πρακτικές που ακολουθεί το Υπουργείο και να απαντήσουμε ενωμένα και συλλογικά, έτσι ώστε να περάσουμε και το μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Ασύλου αντιδρούν όλοι μαζί. Αποφασίσαμε να συμπαρασταθούμε στις συναδέλφισσές μας στον αγώνα τους για να ανακτήσουν την εργασία τους και να περάσουμε το μήνυμα ότι δεν θα δεχτούμε καμία απόλυση.

Παλεύουμε για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους και συνεχίζουμε να διεκδικούμε:

  • Να παρθούν πίσω οι απολύσεις των 10 συναδελφισσών μας και να μετατραπούν οι Συμβάσεις σε αορίστου χρόνου
  • Να στελεχωθεί πλήρως η Υπηρεσία Ασύλου και η Αρχή Προσφυγών μέσω μόνιμων διορισμών με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και με μισθούς που να καλύπτουν τις πραγματικές μας ανάγκες

Για αυτό τον λόγο κηρύττουμε στάση εργασίας στις 17/5/2022 από τις 10:30 ως την λήξη του ωραρίου και σας καλούμε να παρευρεθείτε στις 11:00 στο Εφετείο, όταν θα εκδικάζεται η υπόθεση.