ΜΕΤΑ-ΟΤΑ: Στηρίζουμε τον αγώνα της Δήμητρας Δημητρίου από το Δήμο Αλίμου

Είμαστε πάντα από τη σωστή πλευρά του στρατοπέδου

Την Πέμπτη 14 Απρίλη 2022 εκδικάζεται, στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά, η αγωγή της Δήμητρας Δημητρίου, εργαζόμενης του δήμου Αλίμου, σε βάρος όσων συνέβαλαν στις αλλεπάλληλες πειθαρχικές αλλά και ποινικές διώξεις της, με στόχο την απόλυσή της, επειδή υπερασπίστηκε τη νομιμότητα και τα συμφέροντα των εργαζομένων, σχετικά με την αναδρομική καταβολή του επιδόματος των 176€ και τον τρόπο που έγινε, τον Δεκέμβρη του 2014.

Το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών (ΣΕΠΕ) τη δικαίωσε, ενώ ο δήμος, εκ των υστέρων, πήρε απόφαση να καταβληθούν οι παρακρατημένες εισφορές.

Η Δήμητρα Δημητρίου, αντιπρόεδρος, τότε, του συλλόγου εργαζομένων του δήμου Αλίμου,  αγωνίστηκε προκειμένου να τηρηθεί η νομιμότητα και να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα οι εργαζόμενοι επειδή δεν είχαν καταβληθεί οι κρατήσεις του φόρου μισθωτών υπηρεσιών και των ασφαλιστικών ταμείων για το εν λόγω επίδομα.

Η ίδια κατηγορήθηκε και διώχθηκε πειθαρχικά και ποινικά για δήθεν υπεξαγωγή του δικού της εγγράφου, το οποίο πρωτοκόλλησε και περιείχε την διαμαρτυρία της για τον τρόπο καταβολής του επιδόματος των 176 ευρώ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μπει σε μια δίνη πειθαρχικών διώξεων με στόχο την απόλυσή της αλλά και δικαστικών, οι οποίες  αποσκοπούσαν στην ηθική και οικονομική της εξόντωση. Δικαιώθηκε όμως η επιμονή και η αγωνιστικότητά της με την πανηγυρική δικαστική της αθώωση.

Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι η Διοίκηση του Δήμου πήρε απόφαση να επιβαρυνθούν οι δημότες με τα δικαστικά έξοδα για την υπεράσπιση του δημάρχου και των  υπηρεσιακών παραγόντων που ευθύνονται.

Όπως απαράδεκτο θεωρούμε ότι η διοίκηση του Δήμου άσκησε δίωξη σε βάρος των εκπροσώπων των εργαζομένων που στάθηκαν στο πλευρό της Δήμητρας Δημητρίου κι επικαλέστηκε «πρόκληση επεισοδίων». Οι ίδιοι είχαν παρέμβει στην Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου, που συγκλήθηκε σε ρόλο πειθαρχικού οργάνου, προκειμένου να παραπεμφθεί η συνάδελφος για απόλυση, για το «αδίκημα» που το δικαστήριο την αθώωσε.

Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ στηρίζει τη συναδέλφισσα Δημητρίου Δήμητρα, που δίνει μαθήματα αξιοπρέπειας με τον αγώνα της για την πλήρη δικαίωσή της και την τιμωρία όλων όσων ευθύνονται για την ταλαιπωρία της και την επιχείρηση εργασιακής, ηθικής και οικονομικής της εξόντωσης

Οι εργαζόμενοι δεν θα γίνουν έρμαια κανενός.
Η αλληλεγγύη και πάλι θα νικήσει.


12 Απρίλη 2022
Από το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ

Print Friendly, PDF & Email