Κάλεσμα ενάντια στον αναγκαστικό εκτοπισμό των Παλαιστινίων. Διαδηλώσεις σε πρεσβείες και προξενεία Ισραήλ | 22, 28 και 29 Γενάρη

Σε ανακοίνωση το Παλαιστινιακό κίνημα για τον Εναλλακτικό Επαναστατικό Δρόμο (Masar Badil) αναφέρει πως «από τότε που οι μπότες της αποικιοκρατίας πάτησαν το πόδι τους στην κλεμμένη γη της Παλαιστίνης και την εγκαθίδρυση του ρατσιστικού σιωνιστικού σχεδίου το 1948, ο στρατός κατοχής και τα εγκληματικά ιδρύματα που συνδέονται με αυτόν, συνέχισαν τις συστηματικές πολιτικές τους για τη δολοφονία, την καταστροφή και το ξεριζωμό του Αραβικού παλαιστινιακού λαού από τη γη μας».

«Η κατασκευή αποικιακών οικισμών, τειχών και φυλακών συνεχίζεται, όπως και το έργο του ξεριζωμού και του εκτοπισμού. Βλέπουμε σήμερα στο κατεχόμενο Naqab, στην Ιερουσαλήμ, στο Masafer Yatta και αλλού. Αυτά τα εγκλήματα σε πόλεις, κωμοπόλεις, στρατόπεδα και γειτονιές σε όλη την κατεχόμενη χώρα μας, την Παλαιστίνη, αποτελούν μια νέα, βίαιη εξέλιξη μιας διαρκούς πολιτικής που συνεχίζεται σε καθημερινή βάση για πάνω από 73 χρόνια. Αυτό συμβαίνει μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου. Πρόκειται για μια πολιτική εκτοπισμού και εγκλημάτων πολέμου, που υποστηρίζεται από τις ιμπεριαλιστικές και αποικιοκρατικές δυνάμεις, με στόχο να ελέγξει όλη τη γη και να απελάσει τους νόμιμους ιδιοκτήτες της πατρίδας μας και να τους περιορίσει σε γκετοποιημένες ζώνες δυστυχίας», συμπληρώνει.

Καταγγέλλει πως «ένας από τους σημαντικότερους σιωνιστικούς θεσμούς που υποστηρίζει και χρηματοδοτεί αυτή την αποικιακή πολιτική, παρέχοντάς την πολιτική κάλυψη και υποστήριξη από τα μέσα ενημέρωσης και προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα εγκλήματα του Σιωνισμού με εκστρατείες “Πρασίνου”, Είναι το εβραϊκό εθνικό ταμείο (JNF). Ιδρύθηκε στην Ευρώπη το 1901, το JNF συμμετείχε στην ίδρυση του ρατσιστικού αποικιακού σχεδίου εποίκων στην Παλαιστίνη και στον βίαιο ξεριζωμό και τον εκτοπισμό του παλαιστινιακού λαού μας κατά τη διάρκεια της Nakba. Οι πολιτικές και οι πρακτικές του JNF που συνεχίστηκαν από τις αρχές του 20ού αιώνα δεν έχουν αλλάξει ή αναπτυχθεί. Η JNF εξακολουθεί να χρηματοδοτεί και να επεξεργάζεται την εθνοκάθαρση στην Παλαιστίνη, την κατοχή της γης και τον έλεγχο του Παλαιστινιακού πλούτου και πόρων και η υποτιθέμενη “ιδιοκτησία” της έχει φτάσει το 13% της γης της Παλαιστίνης».

«Τα λεγόμενα ” αναπτυξιακά έργα “που χρηματοδοτούνται από το εβραϊκό εθνικό ταμείο στην κατεχόμενη Παλαιστίνη με τα συνθήματα” ανάπτυξη του Negev “και” αναδάσωση της χώρας ” δεν είναι παρά μια παραπλανητική πρόσοψη για αποικιοκρατία στο Naqab και σε όλη την κατεχόμενη Παλαιστίνη. Το JNF στοχεύει στην ενίσχυση και διαιώνιση της Σιωνιστικής κατοχής σε όλη την Παλαιστίνη, από το ποτάμι μέχρι τη θάλασσα. Συνεπώς, σήμερα καλούμε τις μάζες του Παλαιστινιακού μας λαού και όλων των φίλων της Παλαιστίνης, στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, να σταθούν στο πλευρό του λαού μας στο κατεχόμενο Νακάμπ και στη Νότια Παλαιστίνη, στην Ιερουσαλήμ και σε όλη την κατεχόμενη Παλαιστίνη», προσθέτει.

«Σας καλούμε να συμμετάσχετε στο διεθνές κάλεσμα σε διαδηλώσεις έξω από ισραηλινά προξενεία και πρεσβείες και γραφεία της JNF το Σάββατο 22 Ιανουαρίου και την Παρασκευή και το Σάββατο 28 και 29 Ιανουαρίου 2022. Μαζί, πρέπει να σταθούμε με τον ηρωϊκό λαό μας στην Παλαιστίνη και να χτίσουμε γέφυρες επιστροφής και απελευθέρωσης. Ας οικοδομήσουμε μια συνεχή εκστρατεία εναντίον του σιωνιστικού κράτους και των ρατσιστικών θεσμών του», καταλήγει η ανακοίνωση.


Με πληροφορίες από ThePressProject

Print Friendly, PDF & Email