ΜΕΤΑ: Αλληλεγγύη στους διανομείς e-food. Αγώνας για μόνιμη δουλειά και κατάργηση στην πράξη του νόμου Χατζηδάκη

Το ΜΕΤΑ χαιρετίζει τις δυναμικές και μαζικότατες κινητοποιήσεις των εργαζόμενων διανομέων για το αυτονόητο, το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, κινητοποιήσεις που ανάγκασαν την Online Delivery (την εταιρεία που βρίσκεται πίσω απ’ την ψηφιακή πλατφόρμα e-food), να ανακοινώσει πως οι συμβάσεις 2.016 διανομέων μετατρέπονται σε Αορίστου Χρόνου, ενώ παράλληλα αναγνωρίζεται και η προϋπηρεσία τους.

Είναι ξεκάθαρο και αδιάσειστη απόδειξη πως η υπαναχώρηση της πολυεθνικής ήταν αποτέλεσμα της οργάνωσης από τα κάτω και της κοινής δράσης των εργαζομένων, των σωματείων και του λαού, που έδειξε έμπρακτα την αλληλεγγύη του στους συναδέλφους της e-food. Όπως είναι σαφές πως οποιαδήποτε προσπάθειά της να εμφανιστεί ως φιλεργατική και ανθρωποκεντρική πέφτει στο κενό, καθώς δεν ξεχνάμε πως την ημέρα της μεγαλειώδους και ιστορικής μοτοπορείας «υποδέχτηκε» με ΜΑΤ και κλούβες, στα γραφεία της, τους συναδέλφους εργαζόμενους διανομείς.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΜΕΤΑ καλεί τους εργαζομένους και τα Σωματεία να στηρίξουν την απεργία που έχουν προκηρύξει σε εστίαση, διανομείς και e-food, την Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη, οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστικές τους οργανώσεις, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις. Να ενισχύσουν τη μαζικοποίηση της κινητοποίησης και τις μοτοπορείες που διοργανώνονται, ώστε να διασφαλιστεί ότι όσα ανακοίνωσε η πολυεθνική θα υλοποιηθούν, αλλά και για να σταλεί ένα μήνυμα προς την κυβέρνηση, το Χατζηδάκη και την εργοδοσία ότι ο αντεργατικός τους νόμος θα μείνει στα χαρτιά, δε θα εφαρμοστεί και θα καταργηθεί στην πράξη.

Η νίκη στον αγώνα των συναδέλφων διανομέων, για σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα, θα είναι νίκη όλου του εργατικού κινήματος και αφετηρία για να ξεκινήσει ένα «ντόμινο» αγώνα που θα έχει ως στόχο τη μετατροπή όλων των συμβάσεων εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε Αορίστου Χρόνου, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Όλοι στην Απεργία, όλοι στις Μοτοπορείες, στις 24 Σεπτέμβρη 2021.