Ξεπούλημα δημοτικής αρμοδιότητας ετοιμάζει η Δημοτική Αρχή Νέας Σμύρνης

Για «ξεπούλημα» καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Νέας Σμύρνης την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής του κ. Τζουλάκου, να ιδιωτικοποιήσει το πλύσιμο και την απολύμανση των κάδων των οικιακών απορριμμάτων.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων: «Υπάκουη καθίσταται πλέον η Δημοτική Αρχή Ν. Σμύρνης στις νεοφιλελεύθερες εντολές της κυβέρνησης για διάλυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ξεπουλήματος των Δημοτικών Υπηρεσιών στο ιδιωτικό κεφάλαιο» και καλεί τον Δήμαρχο «να ακυρώσει άμεσα κάθε σχεδιασμό ξεπουλήματος Δημοτικών Υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων στα ιδιωτικά συμφέροντα και να προχωρήσει στην πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού».

Εδώ να σημειώσουμε εμείς ότι οι Δήμοι είχαν την δυνατότητα να προσλάβουν μόνιμο προσωπικό, μετά τις πολυήμερες αγωνιστικές κινητοποιήσεις του 2017, για να μην απολυθούν οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα των ΟΤΑ και πολλοί Δήμοι πήραν λιγότερους εργαζόμενους από τις πραγματικές τους ανάγκες και σήμερα δεν πιέζουν την κυβέρνηση για τη διενέργεια νέου διαγωνισμού για να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες σε όλες τις ειδικότητες και τους κλάδους.

Αξίζει να τονίσουμε ότι οι ανταποδοτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ, δηλαδή η καθαριότητα και ο ηλεκτροφωτισμός, είχαν εξαιρεθεί από τους μνημονιακούς περιορισμούς του 1:5 ή 1:1, αφού το προσωπικό αυτό δεν επιβαρύνει τις δημόσιες δαπάνες. Παρόλα αυτά οι Δήμαρχοι αντί να ασκήσουν πίεση σ’ αυτήν την κατεύθυνση, «βολεύονται» με προσλήψεις συμβασιούχων και ιδιαίτερα μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα πρέπει να επικεντρώσει σε 2-3 κρίσιμα αιτήματα όπως είναι οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και η μετατροπή των συμβάσεων ΙΔΟΧ σε ΙΔΑΧ, όλων των εργαζομένων – συμβασιούχων – που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και οι αυξήσεις στους μισθούς και να οργανώσει κινητοποιήσεις αμέσως μετά το καλοκαίρι, γιατί αν περιοριστεί μόνο σε καταγγελίες, τότε θα είμαστε όλοι παρατηρητές της συρρίκνωσης των υπηρεσιών των ΟΤΑ και τις έλευσης των ιδιωτών.