Πυρκαγιά στη Σταμάτα Αττικής. Επιστρατεύτηκαν εναέρια μέσα. Εκκενώνονται σπίτια στο Διόνυσο

Στο σημείο ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε, νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης 27 Ιουλίου, κοντά στο νεκροταφείο της Σταμάτας του Δήμου Διονύσου, ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι που φτάνουν στα πέντε μποφόρ.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 43 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συνδράμουν 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Σημειώνεται, ότι οι άνεμοι στην περιοχή φτάνουν τα 5 μποφόρ.

Η φωτιά βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Σημειώνεται επίσης ότι εξαιτίας της φωτιάς, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων:

1) Στην Οδό Μακαρίου από τη Λ. Δροσιάς – Σταμάτας και

2) Στην Οδό Αγίου Ιωάννου από την Οδό Κωνσταντινουπόλεως

Δήμαρχος Διονύσου: «Εκκενώνουμε σπίτια»

Ο δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, δήλωσε ’ότι «η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν τα δύο Ericsson. Χρειάζονται κι άλλα αεροσκάφη. Είναι κοντά στα σπίτια η φωτιά. Οι επίγειες δυνάμεις δεν φτάνουν, είναι δίπλα σε σπίτια. Είναι η αστυνομία εδώ και εκκενώνουμε τα σπίτια. Είναι δύσκολη η κατάσταση γιατί φυσάει αέρας. Πρέπει να σηκωθούν τα Canadair. Η φωτιά είναι μεταξύ Σταμάτας και Ροδόπολης, στον οικισμό Γαλήνη».

Μήνυμα από το 112

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έστειλε μήνυμα στο 112 για τη φωτιά. «Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει το SMS.