Γ.Γ. ΟΕΝΓΕ: «Αρκετά με τα fake news 14 μήνες» απαντά στην «επιστροφή στην κανονικότητα» του Κοντοζαμάνη

Σταδιακή επαναλειτουργία νοσοκομείων και τμημάτων νοσοκομείων ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, επισημαίνοντας πως για τα χειρουργεία παραμένει ακόμη ο περιορισμός έως 80%. Άμεση ήταν η αντίδραση του Γενικού Γραμματέα της ΟΕΝΓΕ, Παναγιώτη Παπανικολάου, ο οποίος μιλά για αναστολή τακτικών χειρουργείων στο 80% και όχι έως 80%. «Αρκετά πλέον με τα fake news 14 ολόκληρους μήνες τώρα» λέει χαρακτηριστικά, ενώ είχε ήδη επισημάνει πως η κυβέρνηση αξιοποιεί την πανδημία ως ευκαιρία για να ξεπουλήσει το Ασκληπιείο και τον Ερυθρό Σταυρό.

«Ξεκίνησε κανονική εφημερία το Θριάσιο νοσοκομείο, την Κυριακή ξεκινάει σταδιακά το Σισμανόγλειο νοσοκομείο και σταματάει η εφημερία του Ερρίκος Ντυνάν, κάτι που σημαίνει ότι θα δοθούν κλίνες για non covid περιστατικά. Επίσης θα αποδεσμευτούν κλίνες ΜΕΘ που είχαν δοθεί για covid περαστικά, ώστε να ξεκινήσουν και τα χειρουργεία για χρόνια περιστατικά», ανέφερε κατά την τακτική ενημέρωση της Παρασκευής ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Όσον αφορά στα χειρουργεία που είχαν ανασταλεί λόγω πανδημίας, τόνισε πως έχουν ξεκινήσει και προγραμματίζονται με βάση τις λίστες αναμονής και τις δυνατότητες που αποκτούν ξανά τα νοσοκομεία, ενώ παραμένει ακόμη ο περιορισμός έως 80%. Όπως σημείωσε, «τη Δευτέρα 24 Μαΐου θα δοθούν κάποιες κλίνες για περιστατικά non covid στο Κοργιαλένειο-Μπενάκειο νοσοκομείο, κυρίως για προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις, ώστε και αυτό να ξεκινήσει σταδιακά την επαναφορά του στην κανονική λειτουργία. Αναμένεται η επαναφορά του νοσοκομείου να έχει ολοκληρωθεί το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου».

Ταυτόχρονα και το νοσοκομείο «Παμμακαριστος» θα ξεκινήσει σταδιακά να επιστρέφει στην κανονική λειτουργία του, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός, ο οποίος υπογράμμισε πως θα αποδεσμεύονται και κλίνες covid και non covid από τον ιδιωτικό τομέα που υποστήριζε το ΕΣΥ.

Τα πυρά του Γενικού Γραμματέα της ΟΕΝΓΕ δέχτηκε ο υπουργός μετά τις παραπάνω δηλώσεις του. Ο Παναγιώτης Παπανικολάου κατηγορεί τον Βασίλη Κοντοζαμάνη για την αναστολή τακτικών χειρουργείων στο 80% . «Αρκετά πλέον με τα fake news 14 ολόκληρους μήνες τώρα» τονίζει.

Κατά την προηγούμενη ενημέρωση του υπουργού, σε αιχμηρά σχόλια είχε προχωρήσει ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΝΓΕ Παναγιώτης Παπανικολάου, καταγγέλλοντας πως η κυβέρνηση αξιοποιεί την πανδημία ως ευκαιρία για να ξεπουλήσει δύο νοσοκομεία του ΕΣΥ. Όπως αποκάλυψε, η διοίκηση του Ασκληπιείου γνωστοποίησε στους υγειονομικούς εκεί πως είναι σε διαβούλευση με ξένους επενδυτικούς ομίλους για πλήρη ιδιωτικοποίηση του νοσοκομείου, ενώ σημείωσε πως ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, δεν έχει κάνει καμία αναφορά για τον Ερυθρό Σταυρό, σε αντίθεση με το χρονοδιάγραμμα επανόδου σε κανονική λειτουργία για Θριάσιο και Σισμανόγλειο που εξήγγειλε. Ενεργό συμμετοχή στο κόλπο, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο Π. Παπανικολάου, έχουν κάποιοι ιατροί που «είτε έχουν συνταξιοδοτηθεί κι έχουν ήδη πιάσει στασίδι σε γνωστά ιδιωτικά θεραπευτήρια ή είναι στα πρόθυρα της συνταξιοδότησης κι έχουν έτοιμο αυτό το στασίδι κάνοντας από τώρα άγρα πελατείας».


Πηγή: ThePressProject