ΜΕΤΑ-ΟΤΑ: Να στηρίξουν ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ-ΟΤΑ τους εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές των ΟΤΑ για μόνιμη και σταθερή εργασία

Οι εργαζόμενοι στα ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ, στα ΚΗΦΗ, στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, με τα προγράμματα ΕΣΠΑ, καθώς και στις Κοινωνικές Δομές για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας, εργάζονται με επαναλαμβανόμενες, ετήσιες, συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ), κάποιοι ακόμη και 18-19 χρόνια συνεχόμενα. Διεκδικούν το αυτονόητο: να μπει ένα τέρμα στην εργασιακή ομηρία τους και να μετατραπούν άμεσα οι συμβάσεις τους σε Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ), μιας και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, εργάζονται συνεχόμενα για πολλά χρόνια, έχουν προσληφθεί με διαγωνισμούς, μέσω ΑΣΕΠ. Ένα αίτημα δίκιο, που στηρίζει το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ, καθώς χωρίς αυτούς δεν μπορούν να λειτουργήσουν οι παραπάνω κρίσιμες υπηρεσίες για τους πολίτες.

Μάλιστα, για το λόγο αυτό, οι εργαζόμενοι πήραν πρωτοβουλία και, με υπόμνημά τους, απευθύνονται σ’ όλους τους ευρωβουλευτές, για να τεθεί θέμα στο Ευρωκοινοβούλιο η “έκδοση μιας νέας απόφασης που να καλεί και να δεσμεύει τα κράτη – μέλη της Ένωσης να διορθώσουν την καταχρηστική χρησιμοποίηση διαδοχικών συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου για την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών των υπηρεσιών και δομών τους και να προβλέπει την υποχρέωση τους να προβούν με νομοθετικές παρεμβάσεις στην αναγνώριση των διαδοχικών αυτών συμβάσεων ως ενιαίων συμβάσεων αορίστου χρόνου”.

Όπως τονίζουν, μια σειρά από “νευραλγικές υπηρεσίες της τοπικής αυτοδιοίκησης, κυρίως του κοινωνικού κράτους, όπως οι Παιδικοί Σταθμοί, οι Βρεφικοί Σταθμοί, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΑμεΑ), τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ), τα Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΗΦ-ΑμεΑ), οι Δομές Υποστήριξης Αστέγων (Υπνωτήρια Αστέγων, Ανοικτά Κέντρα Ημέρας Αστέγων, Ξενώνες Αστέγων), τα Κέντρα Κοινότητας, οι Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών (Κοινωνικά Παντοπωλεία, Συσσίτια και Κοινωνικά Φαρμακεία στελεχώνονται εδώ και 20 χρόνια με συμβασιούχους εργαζόμενους ορισμένου χρόνου και “δεν μπορούν να αποδώσουν πραγματικά το μέγιστο τον δυνατοτήτων τους σε συνθήκες εργασιακής ανασφάλειας, κάτι που είναι καθοριστικό και κρίσιμο όταν μιλάμε για το σύνολο σχεδόν των Κοινωνικών Δομών της χώρας μας”.

Οι εργαζόμενοι αυτοί, που αριθμούν πάνω από 10.000 στους Δήμους, απευθύνθηκαν, μέσω των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων, σε πολλές συνδικαλιστικές οργανώσεις, μεταξύ αυτών και στην ΑΔΕΔΥ και στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, για να στηρίξουν την παραπάνω πρωτοβουλία. Δυστυχώς, όμως, σύμφωνα με την πληροφόρησή μας, μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, ούτε η ΑΔΕΔΥ ούτε η ΠΟΕ-ΟΤΑ απάντησαν στο παραπάνω αίτημα.

Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ θέλει να πιστεύει ότι είναι μια απλή καθυστέρηση, και όχι αποτέλεσμα αδιαφορίας τους για ένα τόσο κρίσιμο θέμα που αφορά στο μέλλον χιλιάδων εργαζομένων και των οικογενειών τους. Για το λόγο αυτό, ζητάμε άμεσα η ΠΟΕ-ΟΤΑ και η ΑΔΕΔΥ να στηρίξουν τα αιτήματα αυτών των εργαζομένων.

Ως ΜΕΤΑ-ΟΤΑ τονίζουμε, για ακόμη μια φορά, πώς η άμεση μετατροπή, με νομοθετική ρύθμιση, αυτών των συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου είναι η μόνη δίκαιη και συμβατή ρύθμιση που πρέπει να να πράξει η πολιτεία, για να σταματήσει η ομηρία και η ανασφάλεια αυτών των εργαζομένων. Άλλωστε, τα περί συνταγματικού κωλύματος καταρρίφθηκαν, προσφάτως, και με την υπ’ αριθ. C-760/18/11-2-2021 απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, αλλά και με τις αλλεπάλληλες αποφάσεις ελληνικών δικαστηρίων που δικαίωσαν προσφυγές εργαζομένων.


10 Μάη 2021
Από το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ