Λευτέρης Μαγιάκης: Αναπτυξιακός Οργανισμός Αμαρουσίου, με «προίκα» 8 εκατ. ευρώ από τα ετήσια έσοδα του δήμου

Την Πέμπτη 8-4-2021 πέρασε από το ΔΣ του Δήμου Αμαρουσίου η δημιουργία Αναπτυξιακού Οργανισμού στο Δήμο. Δεν ψηφίστηκε από τη μειοψηφία, της παράταξης που υποστηρίχθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ συμπεριλαμβανομένης (Καραμέρος).

Ενός Δήμου που θα πληρώνει τα σπασμένα των Επιχειρήσεων των προηγούμενων δημοτικών αρχών για τα επόμενα 160 χρόνια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 7μελές ΔΣ που διορίστηκε πλην του Δημάρχου (Πρόεδρος) τα υπόλοιπα 6 μέλη και τα αναπληρωματικά είναι όλοι «τεχνοκράτες».

Με βάση το επιχειρηματικό σχέδιο που παρουσιάστηκε το 20% των πραγματικών ετήσιων εσόδων του Δήμου (γύρω στα 8 εκ.) περνάνε στην Αναπτυξιακή εντός διετίας. Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν θα έχει κανένα έλεγχο. Με αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής θα καθορίζονται οι προγραμματικές συμβάσεις Δήμου- Αναπτυξιακού Οργανισμού.

Αποδεικνύονται έτσι αυτά που λέμε ότι οι Αναπτυξιακοί έγιναν:

  • Για να υπονομεύσουν το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της ΤΑ μέσω της υποβάθμισης του ΔΣ και της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών της.
  • Να προωθηθούν ο «επιτελικός» ρόλος του Δήμου και η αποψίλωση του προσωπικού με μόνιμη και σταθερή θέση εργασίας .
  • Να προωθηθούν οι ελαστικές θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα
  • Να ενισχυθεί ο ρόλος του Δημάρχου με υπερεξουσίες χωρίς λογοδοσία στο ΔΣ
  • Να ενισχυθεί ο ρόλος των δημοδίαιτων επιχειρηματιών
  • Να βολευτούν τα «γαλάζια» παιδιά αλλά και οι «πρόθυμοι» κεντροαριστεροί» που θα δώσουν και την εντύπωση της ευρύτερης αποδοχής.

* Ο Λευτέρης Μαγιάκης είναι δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου και επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι».