Σε εξέλιξη από τα ξημερώματα, αστυνομική επέμβαση στο ΑΠΘ για την εκκένωση της πρυτανείας

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις (λεωφορεία με διμοιρίες των ΜΑΤ αλλά και άλλα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ.) έχουν παραταχθεί περιμετρικά του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από τις 6 και μισή το πρωί, και έχουν ήδη εισβάλλει στο εσωτερικό του, με σκοπό την εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας.

Σύμφωνα με το thestival.gr, οι δρόμοι γύρω από το ΑΠΘ έχουν αποκλειστεί, ενώ όσοι βρίσκονταν εντός της κατάληψης έχουν προσαχθεί και μεταφέρονται στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, οι φοιτητές αποφάσισαν την Τετάρτη, μετά από πολύωρη συνέλευση, να βάλουν τέλος έπειτα από 17 ημέρες στην κατάληψη της Πρυτανείας του ΑΠΘ, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της προγραμματισμένης για σήμερα πορείας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Επίσης, να προχωρήσουν στην έκδοση ανακοίνωσης και να σημάνουν και τυπικά τη λήξη της κατάληψης.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα έχει ανακοινωθεί προσυγκέντρωση στις 11 το πρωί στην Πρυτανεία του ΑΠΘ από φοιτητές και Ακαδημαϊκούς του ΑΠΘ, ενώ στη μία το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί το προγραμματισμένο φοιτητικό συλλαλητήριο στο άγαλμα Βενιζέλου, ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως.


Με πληροφορίες από thestival.gr, thesstoday.gr | Bίντεο, φωτογραφίες από thestival.gr