Δήλωση Γ. Χαρίση και Μ. Κατσουρού στο ErgasiaNET για την κατάσταση στο Δ. Αλίμου και τις διώξεις της Α. Παπαχρίστου

Φωτογραφία αρχείου

Ο Δήμαρχος Αλίμου κ. Ανδρέας Κονδύλης έχει υπερβεί τα εσκαμμένα. Έχει ξεκινήσει βιομηχανία διώξεων σε βάρος της επικεφαλής του ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου, συναδέλφισσας Αναστασίας Παπαχρίστου, γιατί τολμά να μιλά και να αντιμιλά, να αντιστέκεται και να αγωνίζεται ενάντια στις αντεργατικές επιλογές του, να παλεύει ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και για τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών, να υπερασπίζεται τους εργαζόμενους που διώκονται, απολύονται ή εκβιάζονται και να έχει άποψη για όλα τα τεκταινόμενα στο Δήμο.

Ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Κονδύλης, έμαθε να κάνει ό,τι θέλει, γιατί στηρίζεται στους υποταγμένους και εξαγορασμένους, για μια θέση προϊσταμένου και παράνομα τοποθετημένους, εργοδοτικούς συνδικαλιστές της ΣΥΝΑΝ που έχουν την πλειοψηφία στο σωματείο. Αυτοί οι “συνδικαλιστές” κάνουν πλάτες στον Δήμαρχο, για να αυθαιρετεί, να εφαρμόζει τις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες του και να τρομοκρατεί τους εργαζόμενους.

Μας προβληματίζει όμως και η στάση και η αφωνία της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Ο Δήμαρχος θέλει να εξοντώσει οικονομικά τη συναδέλφισσα Παπαχρίστου και η ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν ψελλίζει ούτε μία λέξη. Αλήθεια ανέχεται να τιμωρείται με τα 3/4 του μηνιαίου μισθού της, γιατί αρνήθηκε να δουλεύει, υποχρεωτικά και καθημερινά, υπερωρίες, επειδή ο Δήμαρχος απέλυσε 12 εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς; Τι νόημα έχει τότε, όταν το κατακτημένο με αγώνες 6ωρο των βρεφονηπιοκόμων, γίνεται 8ωρο με αυτόν τον τρόπο; Γιατί σιωπά η ΠΟΕ-ΟΤΑ, όταν καλείται σε απολογία η συναδέλφισσα από εντεταλμένους διευθυντές, γιατί αντιμίλησε και σχολίασε αντεργατικές και εκφοβιστικές εντολές προς τους εργαζόμενους; Γιατί δεν στηλιτεύει τη δίωξή της, επειδή παραβρέθηκε στο δικαστήριο ως μάρτυρας υπεράσπισης απολυμένης συναδέλφου;

Τα γιατί είναι πολλά, εκείνο όμως που μας δημιουργεί ερωτηματικά είναι αν, πέρα από την προσπάθειά τους να καλύψουν τους ομογάλακτούς τους, αλλά εντελώς υποταγμένους συνδικαλιστές, δεν θέλουν να χαλάσουν και το προφίλ του Δημάρχου;

Εμείς δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να στηρίξουμε όχι μόνο την συναδέλφισσα Αναστασία Παπαχρίστου, αλλά οποιαδήποτε φωνή αντιστέκεται και αγωνίζεται για τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Καλούμε την πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ να αναθεωρήσει τη θέση της, αν θέλει να μην μείνει στην αγωνιστική ιστορία της ομοσπονδίας, ως η χειρότερη παρένθεσή της και να σταματήσει να κρίνει τους εργαζόμενους βάσει την παραταξιακή τους τοποθέτηση, αλλά με την αγωνιστική τους στάση. Είναι η μόνη περίοδος που διαχωρίζονται τα σωματεία και οι εργαζόμενοι σε “δικούς μας και άλλους” και αυτό πρέπει να σταματήσει ΤΩΡΑ, γιατί βρισκόμαστε σε μια περίοδο που δεχόμαστε ολομέτωπη επίθεση από Κυβέρνηση και Δημάρχους, που αξιοποιούν την πανδημία για να υλοποιήσουν τις, σε βάρος μας, επιλογές τους.

Τέλος, καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου και την ΑΔΕΔΥ να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ


Ο Γιώργος Χαρίσης είναι μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ και πρώην αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Ο Μάριος Κατσουρός είναι μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ