Αριστερή Παρέμβαση ΟΑΕΔ: Ο διοικητής του Οργανισμού «πρωτοψάλτης» στις αντιδημοκρατικές πρακτικές

Ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης

Σε μια άνευ προηγουμένου ενέργεια προέβη η Διοίκηση του ΟΑΕΔ, την περασμένη Τρίτη, κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ. του Οργανισμού.

Όσο πίσω και αν κοιτάξουμε δεν μπορούμε να θυμηθούμε κάτι ανάλογο. Κανένας από τους προηγούμενους Διοικητές του ΟΑΕΔ, ποτέ, δεν κάλεσε την Αστυνομία να μπει στον χώρο συνεδρίασης του Δ.Σ. του Οργανισμού για να ελέγξει και να εμποδίσει εργαζόμενους του ΟΑΕΔ να θέσουν προβλήματα και αιτήματά τους ενώπιον των μελών του διοικητικού συμβουλίου.

Μόνο ο κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης, πρώτη φορά στην ιστορία του ΟΑΕΔ, κάλεσε την Αστυνομία να «περιφρουρήσει» την συνεδρίαση του Δ.Σ. του Οργανισμού από τους ίδιους τους εργαζόμενους σ’ αυτόν!

Συγχαρητήρια κ. Διοικητά! Και σ’ ανώτερα!

Και καλά ο κ. Διοικητής, δεν ήξερε, αλλά και δεν ρώτησε.

Οι περί αυτόν, όμως, συνεργάτες και σύμβουλοι – υπάλληλοι του ΟΑΕΔ, οι υψηλά ιστάμενοι ιεραρχικά υπάλληλοι του ΟΑΕΔ, οι συνδικαλιστές της προσκείμενης στην Διοίκηση παράταξης, κανείς, μα κανείς δεν σκέφτηκε να προστατέψει τον κ. Διοικητή από το αντιδημοκρατικό αυτό «ολίσθημα»;

Ή δεν πρόκειται περί «ολισθήματος», αλλά για νέα αντίληψη και πρακτική αντιμετώπισης των αιτημάτων των εργαζομένων;

Μήπως σύντομα θα πρέπει να προσκομίζουμε και «πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων» για να μπορούμε να μπαίνουμε στα γραφεία μας και να εργαζόμαστε;

Κύριε Διοικητά, κύριε Πρωτοψάλτη, αυτοί οι εργαζόμενοι, για την αντιμετώπιση των οποίων φωνάξατε την Αστυνομία, είναι οι ίδιοι, τους οποίους συγχαίρατε και εγκωμιάζατε πριν λίγο καιρό, για την γεμάτη αυταπάρνηση εργασία τους εν μέσω της πανδημίας, είναι αυτοί που κρατάνε τον ΟΑΕΔ όρθιο σε όλες τις συνθήκες και καιρούς. Αυτοί οι εργαζόμενοι θα είναι στην πρώτη γραμμή και μετά την δική σας αποχώρηση από το Οργανισμό.

Δεν έχουν, στην προκειμένη περίπτωση, ιδιαίτερη σημασία τα αιτήματα που ήθελαν να εκθέσουν οι συνάδελφοι ενώπιον του Δ.Σ. του Οργανισμού.

Σημασία, τεράστια συνδικαλιστική και πολιτική σημασία έχει η αντιδημοκρατική ενέργεια του κ. Σπύρου Πρωτοψάλτη, Διοικητή του ΟΑΕΔ εν έτει 2020!

Καταδικάζουμε απερίφραστα και καταγγέλλουμε αυτού του είδους τις πρακτικές αντιμετώπισης των εργαζομένων!

Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές παρατάξεις να πάρουν θέση για την αντιδημοκρατική αυτή ενέργεια της Διοίκησης.

Καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους να σταθούν απέναντι και να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές αντιμετώπισής τους.

Προειδοποιούμε τους ζηλωτές πρακτικών άλλων εποχών, τις οποίες έχει καταδικάσει αμετάκλητα ο ελληνικός Λαός, να μην διανοηθούν να προβούν στο μέλλον σε παρόμοιες αντιδημοκρατικές ενέργειες.

Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού!


Σχετικές αναρτήσεις: