Σύλλογος Προσωπικού και Σωματείο Αποχέτευσης ΕΥΔΑΠ: Όλοι στην απεργία, την Πέμπτη 25 Ιούνη

Σωματείο Αποχέτευσης ΕΥΔΑΠ: Όλοι στην Απεργία την Πέμπτη 25.06.2020 και στο συλλαλητήριο στις 12:00 στο Υπουργείο Υποδομών

Το Σωματείο μας ενώνει τις δυνάμεις του με το υπόλοιπο συνδικαλιστικό κίνημα της ΕΥΔΑΠ και σας καλεί όλες και όλους σε μαζική συμμετοχή στην Απεργία στις 25.06.2020 που έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ, και στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υποδομών στις 12:00.

Δεν πρέπει να λείψει κανείς, η νεοφιλελεύθερη επέλαση της κυβέρνησης των «Αρίστων» του Μητσοτάκη έχει βάλει στο μάτι και το νερό και ο μοναδικός τρόπος ανατροπής των σχεδίων ξεπουλήματος είναι η μαζική αντίδραση των εργαζομένων, της κοινωνίας πολιτών και των κινημάτων.

Υλοποιούν ένα οργανωμένο σχέδιο σε βάρος της κοινωνίας αφού πρώτα τα στελέχη της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης προετοίμαζαν το έδαφος με δηλώσεις για απαράδεκτα φθηνό νερό κλπ., αφού απαξίωσαν το αντικείμενο εργασίας μας, τώρα ετοιμάζουν να φέρουν ιδιωτικές εταιρείες να διαχειριστούν το νερό χωρίς να τους ενδιαφέρει η διεθνής εμπειρία που δείχνει ότι όπου ενεπλάκησαν ιδιωτικές εταιρείες με το νερό, αυξήθηκε η τιμή για τους καταναλωτές, υποβαθμίστηκε η ποιότητα και οι ιδιωτικές εταιρείες στο τέλος απομακρυνθήκαν έχοντας όμως πλουτίσει.

  • Δε θα επιτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος της Αθήνας.
  • Δε θα επιτρέψουμε την αμφισβήτηση της εργασίας των συνάδελφων μας.
  • Δε θα επιτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ ΑΕ.

Απεργούμε και απαιτούμε:

  • Η κυβέρνηση να λάβει σοβαρά υπόψη της, τις αποφάσεις του ΣτΕ για την απαγόρευση της αποξένωσης του κράτους από τον πλήρη έλεγχο της διαχείρισης του νερού.
  • Επιστροφή ΤΩΡΑ! Των μετοχών της ΕΥΔΑΠ από το Υπερταμείο στο Κράτος.
  • Να σταματήσει άμεσα η διαδικασία Εκποίησης του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος (Ε.Υ.Σ) σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και συνδέεται με την ύπαρξη και την ευημερία του ανθρώπου. Οι υπηρεσίες ύδρευσης-αποχέτευσης αποτελούν ζωτικό ανθρώπινο δικαίωμα (ψήφισμα 64/292 του 2010, της ΓΣ του ΟΗΕ) και δεν ιδιωτικοποιούνται. Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα έως την τελική δικαίωση.

Όλοι στην Απεργία την Πέμπτη 25.06.2020 και στο συλλαλητήριο στις 12:00 στο Υπουργείο Υποδομών στο Χολαργό (στάση μετρό Εθνικής Άμυνας)


Σύλλογος Προσωπικού: Συμμετοχή στην απεργία (25/6) και πούλμαν για την κινητοποίηση στο Υπουργείο Υποδομών

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 25 – ΙΟΥΝΙΟΥ-2020

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΤΙΣ 12:00 ΜΜ

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι

Σε συνέχεια των δράσεων που έχει αποφασίσει ομόφωνα το ΔΣ του Συλλόγου Προσωπικού και υλοποιεί ήδη, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού και την εκποίηση του ΕΥΣ , πήρε δια περιφοράς νεότερη απόφαση συμμετοχής στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ, στις 25-5-2020.

Αποφάσισε επίσης τη συμμετοχή στην κινητοποίηση στις 12:00μμ στο Υπουργείο Υποδομών στην οποία θα διευκολύνει τα μέλη του ώστε να συμμετάσχουν.

Προς διευκόλυνση των μελών μας που θα είναι απεργοί και θέλουν να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση ο Σύλλογος Προσωπικού θα ναυλώσει δύο (2) λεωφορεία (ένα με αφετηρία τον Περισσό και ένα με αφετηρία τη Λαοδικείας).

Εξαιτίας του περιορισμένου αριθμού θέσεων λόγο covid 19 (επιτρέπεται έως 33 θέσεις σε κάθε λεωφορείο) θα δεχόμαστε δηλώσεις συμμετοχής.

Για τη Λαοδικείας δηλώσεις θα δέχεται ο Πρόεδρος Ρετουνιώτης Σάκης (τηλ. 6945547856) και για τον Περισσό ο Γ. Γραμματέας Χαρατσής Μανώλης (τηλ. 6958100951).

Τα μέλη του ΔΣ θα πάρουν αντίστοιχα μέρος στην ενίσχυση της περιφρούρησης της απεργίας που εξήγγειλε η ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ και καλούμε και τα μέλη των ΔΣ των υπόλοιπων σωματείων της ΕΥΔΑΠ να τη στηρίξουν με την παρουσία τους.

ΥΓ. Ενημερώνουμε τέλος τους εργαζόμενους μέλη μας πως το ΔΣ έχει πάρει ομόφωνη απόφαση να εξουσιοδοτείται ο Πρόεδρος κι ο Γ. Γραμματέας να παίρνουν απεργιακό δελτίο από το προσωπικό, ώστε να γνωρίζουμε αν το σύνολο των μελών του ΔΣ του Συλλόγου Προσωπικού ήταν απεργοί.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

ΝΕΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ – ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ