Εθελοντική αιμοδοσία από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Δήμο Αγίας Παρασκευής

Λαμβάνοντας υπόψη τη σύσταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για πραγματοποίηση αιμοδοσιών σε χώρους εκτός Νοσοκομείων, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ν. Υ. Αιμοδοσίας Αρεταιείου Νοσοκομείου) σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) και Φοιτητικούς Συλλόγους του ΕΚΠΑ, θα πραγματοποιήσει Εθελοντική Αιμοδοσία τη Δευτέρα 27/4/2020 και ώρες 9:00-15.00 στον προαύλιο χώρο του κεντρικού κτηρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30, Αθήνα).

Η αιμοδοσία πραγματοποιείται καθώς λόγω της πανδημίας, έχουν ελαττωθεί σημαντικά τα αποθέματα αίματος της χώρας μας. Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών. Για την αποφυγή συνωστισμού παρακαλούνται οι αιμοδότες να κλείνουν τηλεφωνικό ραντεβού στο τηλ. 210-7286324.


Δήμος Αγίας Παρασκευής

Για ακόμη μια φορά ο Δήμος Αγίας Παρασκευής θα διοργανώσει εθελοντική αιμοδοσία και μάλιστα επί ένα τετραήμερο. Ο στόχος είναι να ενισχυθούν τα αποθέματα αίματος, καθώς το πρώτο διάστημα της πανδημίας παρατηρήθηκε αισθητή μείωση και υπήρξε σχετική έκκληση από την Πολιτεία και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας.

Ο δήμος Αγίας Παρασκευής θα πραγματοποιήσει τη νέα αιμοδοσία σε συνεργασία με το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο από τη Δευτέρα 27 Απριλίου έως και την Πέμπτη 30 Απριλίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (09:00-12:30).