«Μαθητές Πρόσφυγες στα δημόσια σχολεία»: Εκδήλωση στα Εξάρχεια από Συλλόγους Γονέων | Κυριακή 15 Δεκέμβρη

Εκδήλωση – συζήτηση για την εκπαίδευση των προσφύγων στο δημόσιο σχολείο οργανώνουν οι Σύλλογοι Γονέων των δημοτικών σχολείων της γειτονιάς των Εξαρχείων, φιλοξενώντας δασκάλους των σχολείων τους, γονείς των παιδιών, αλληλέγγυους από δομές και καταλήψεις φιλοξενίας.

Οι Σύλλογοι Γονέων στα Εξάρχεια είχαν υψώσει τη φωνή τους μέσω των ανακοινώσεών τους τον Σεπτέμβριο, όταν η αστυνομία εκκένωσε την κατάληψη φιλοξενίας προσφύγων επί της οδού Πρασσά.

«…Θέλουμε τους συμμαθητές των παιδιών μας πίσω. Γιατί είναι υποχρέωσή όλων μας να εξασφαλιστεί επιτέλους για αυτούς ένα ασφαλές περιβάλλον. Γιατί χάρη σε αυτούς πολλά από τα σχολεία του κέντρου έμειναν ανοιχτά. Γιατί δεν είναι δυνατόν πολιτικά παιχνίδια να παίζονται πάνω στις πλάτες παιδιών και κατατρεγμένων ανθρώπων», έγραφε η κοινή ανακοίνωση των Συλλόγων του 35ου και 36ου δημοτικού σχολείου Αθηνών, τοποθετώντας τη συζήτηση σε πραγματική βάση.

Σε συνέχεια αυτού, λοιπόν, την Κυριακή, 15/12, διοργανώνουν εκδήλωση συζήτηση για την εκπαίδευση των προσφύγων στο δημόσιο σχολείο, φιλοξενώντας δασκάλους των σχολείων τους, γονείς των παιδιών, αλληλέγγυους από δομές και καταλήψεις φιλοξενίας.

Print Friendly, PDF & Email