Εκλογές στο Σύνδεσμο Συνταξιούχων ΔΕΗ Αττικής: Εκλογική διακήρυξη και υποψήφιοι της ΣΑΔΣ-ΔΕΗ

Οι εκλογές θα γίνουν στις 7 Μάη 2019. Το ΜΕΤΑ στηρίζει το ψηφοδέλτιο της Συσπείρωσης Αντιμνημονιακών Δυνάμεων Συνταξιούχων ΔΕΗ

sads-antimnimoniako-metopo

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι… Ζητάμε την ψήφο σας για να βγάλουμε αγωνιστικά το Σύλλογό μας από την αφάνεια, για να επιστραφούν άμεσα οι αντισυνταγματικές από το ΣτΕ περικοπές μας, χωρίς αιτήσεις και δαπανηρές αγωγές.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι… Σε πείσμα των δύσκολων καιρών που ζούμε, έχουμε σκοπό ν’ αντισταθούμε στους κυβερνητικούς λογαριασμούς που βασίζονται στην βιολογική μας εξόντωση, προκειμένου να γλιτώσει η κυβέρνηση τις περικοπές μας. Θα τους βγούμε συλλογικά και δυναμικά αν ενισχυθούμε εκλογικά, στις εκλογές που έρχονται.

Σε μια στιγμή, που ενώ οι Βρυξέλλες, εγκρίνουν εξονυχιστικά τα οικονομικά του τόπου μας, εμείς θα κληθούμε [αν είναι δυνατόν]να ψηφίσουμε «Ελληνική κυβέρνηση». Όταν οι γυρολόγοι πολιτικοί αλλάζουν κόμματα για τη καρέκλα, όχι όμως και ιδεολογία και οι «παροχές» που υπόσχονται δεν πρόκειται να τηρηθούν, επειδή είναι προεκλογικές και από τις Βρυξέλλες απαγορευτικές.

Τα δε επιδοματικά ψιχία που δίνονται, είναι για εκείνους που περισσότερα τους περικόπηκαν και προέρχονται [κύρια] από εκείνους που δεν τα δικαιούνται. Αφού τα κατά καιρούς μνημόνια, μπορεί τυπικά να τελείωσαν, αλλά οι νόμοι τους, όπως ο ν.4387/16 [ν. Κατρούγκαλου] θα εφαρμόζονται και η προσωπική διαφορά του [κουτάκι], θα συμψηφίζεται για τους παλαιούς, μέχρι να εξαλειφτεί από τις τυχόν μελλοντικές αυξήσεις δοθούν σε όσους κατακρεουργήθηκα από το διαβόητο αυτό νόμο [ν.4583-άρθ.1-ΦΕΚ 212Α,18-12-18].

Τον εμπαιγμό αυτό, τον εκλιπαρήσανε [λόγω εκλογών] στους Γερμανούς, για να μας τον παρουσιάσουν μετά σαν παροχή. Με τα μνημόνια ακόμη κληρονομήσαμε: 714 νόμους, 60.000 διατάξεις, χιλιάδες πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, 300 υπουργικές αποφάσεις κλπ. Σε μια χώρα όπου έχει πουληθεί σχεδόν όλη η αναπτυξιακή της υποδομή και ακολουθεί το ίδιο η πολιτιστική της κληρονομιά.

Με παγωμένες τις αυξήσεις μας και τις κοινωνικές δαπάνες για να πιαστεί το 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2022 και το 2,2% μέχρι το 2060. Για να πηγαίνουν κάθε χρόνο, 7 δισ. στο διαρκώς αυξανόμενο Δημόσιο Χρέος και το Σύνταγμα συζητιέται ν’ αλλάξει, για να παραβιαστεί. Με τις προεκλογικές κόντρες για το ποιος μας έβλαψε λιγότερο να είναι πρωτόγνωρες στα media και στο κοινοβούλιο, τη στιγμή που ξεπαγιάζουμε με το ακριβότερο πετρέλαιο στην ΕΕ, για να εξοφλήσουμε τον ΕΝΦΙΑ. Και επειδή οι μειώσεις των συντάξεων εύκολα εντοπίζονται, επιλέγουν να γίνονται με τους έμμεσους φόρους, ενώ από την 1-1-2020, το αφορολόγητο μας περιμένει στα 5.600 ευρώ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι… Όποιες κυβερνήσεις μελλοντικά μας προκύψουν, οι 32.000 δεσμεύσεις απέναντι στους δανειστές για χρόνια από τις επόμενες θα κληρονομηθούν. Γι’ αυτό, τα συνδικάτα του χώρου, να μην θεωρήσουν την προεκλογική περίοδο, περίοδο ελπίδας, υποσχέσεων και αναμονής, γιατί η πολιτική Βρυξελών θα συνεχιστεί.

Με την απουσία της ανώτατης συνδικαλιστικής ηγεσίας από τους αγώνες επιβάλλεται να αναδείξουν τα προβλήματα και αγωνιστικά να τα διεκδικήσουν.

Για να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι, 4387/16, 4472/17, 4549/18, 4583/18 κ.λπ.

Για ένα Δημόσιο Ασφαλιστικό Σύστημα, με αναδιανεμητικό χαρακτήρα, χωρίς νόμους Κατρούγκαλου και Πινοσέτ.