Ξανά τα «μαντρόσκυλα» των εργοδοτών και του κεφαλαίου τρομοκρατούν στη Ν/Ζ Περάματος

Από τον ταξικό «αποστάτη»

Το «ξέπλυμα» της Χρυσής Αυγής από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης για τη δολοφονία Φύσσα έχουν αποθρασύνει εκ νέου τους χρυσαυγίτες και τα τάγματά τους, που επιτίθενται ξανά σε εργαζομένους, όπως έγινε πρόσφατα με τους δύο μετανάστες που ξυλοκόπησαν άγρια στον Ασπρόπυργο και στη Λαμπρινή, ή με την επίθεση που έκαναν εναντίον αφισοκολλητών της ΠΕΝΕΝ.

Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες έκαναν την επανεμφάνισή τους και στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, προκειμένου να τρομοκρατήσουν τους εργαζομένους που διεκδικούν την υπογραφή συλλογική σύμβασης εργασίας.

Η «περιπλανώμενη, θλιβερή ομάδα των 10 – 15 νοικιασμένων φουσκωτών του δουλεμπορικού, της συμμορίας της Χρυσής Αυγής» πήγε την περασμένη Παρασκευή σε χώρο εργασίας, όπου είχε προηγηθεί παρέμβαση των εργαζόμενω στο Μέταλλο για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης, στο πλαίσιο του αγώνα που δίνουν από τις αρχές του έτους.

Στην «επίσκεψή» τους οι χρυσαυγίτες «επιχείρησαν να τρομοκρατήσουν συναδέλφους ώστε να μην διεκδικήσουν το αυτονόητο, δηλαδή να πληρωθούν κανονικά», καταγγέλλουν, υπενθυμίζοντας πως ο ρόλος των χρυσαυγιτών είναι να λειτουργούν ως μαντρόσκυλα των αφεντικών.

Με λίγα λόγια, η εργοδοσία επιστράτευσε εκ νέου ό,τι πιο βρόμικο και αντεργατικό υπάρχει για να κάμψει το αγωνιστικό και διεκδικητικό πλαίσιο των εργαζομένων.

Και αν αναρωτηθείτε τι κάνει η κυβέρνηση, η απάντηση είναι απλή: «ξεπλένει», την ώρα που με το νέο Προϋπολογισμό 2018 ετοιμάζει τη νέα αντεργατική, αντιλαϊκή επίθεσή της, την ώρα που –σε αγαστή συνεργασία με τους δανειστές- ετοιμάζει την ολομέτωπη επίθεσή της κατά των συνδικάτων και των εργαζομένων, με την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου και την –ουσιαστικά- κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία.


Σχετική ανάρτηση: Ψήφισμα του ΜΕΤΑ ενάντια στη φασιστική βία και στη ρατσιστική πολιτική