ΑΔΕΔΥ: Καταγγελία της αυταρχικής και αντεργατικής απόφασης του διοικητή του ΓΝ Λευκάδας

Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει την αυταρχική και αντεργατική απόφαση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας να προχωρήσει στην ενδοϋπηρεσιακή μετακίνηση πέντε νοσηλευτριών με ημερομηνία 2 Οκτώβρη 2017, δηλαδή την ίδια μέρα που έληγε η προθεσμία κατάθεσης των εντύπων αξιολόγησης των υπαλλήλων. Και αυτό παρά το γεγονός ότι ήταν εν γνώσει του η επιτυχής προσπάθεια του Συλλόγου να συλλέξει υπογραφές από τα μέλη του για τη συνέχιση της συμμετοχής τους στην προκηρυγμένη από την ΑΔΕΔΥ, την ΠΟΕΔΗΝ και τον Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Λευκάδας, απεργία – αποχή από την αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων. Επιπλέον, ήταν εν γνώσει του Διοικητή ότι την ίδια μέρα και ώρα που κοινοποίησε στους εργαζόμενους  την απόφασή του, ήταν σε εξέλιξη  η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του Συλλόγου με κύριο θέμα την αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Εκτιμούμε ότι η ενέργεια αυτή του Διοικητή αποτελεί πράξη τρομοκράτησης του συνόλου του προσωπικού του Νοσοκομείου χρησιμοποιώντας ως παραδειγματισμό τις πέντε υπό μετακίνηση νοσηλεύτριες. Ως τέτοια πράξη θεωρούμε ότι είναι συνέχεια και αρμονικά δεμένη με τον εκβιασμό των Προϊσταμένων και Διευθυντών που επιχειρεί η Κυβέρνηση με την τροπολογία Γεροβασίλη.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ απαιτεί από τον Διοικητή του Νοσοκομείου Λευκάδας:

1. Να ανακαλέσει την απόφαση του και να μην επιχειρήσει άλλου είδους αυταρχική παρέμβαση στη συνδικαλιστική δράση του Συλλόγου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας.

2. Να σταματήσει την ανακύκλωση του προσωπικού, που δεν λύνει κανένα πρόβλημα στη λειτουργία του Νοσοκομείου και να μεριμνήσει άμεσα για την πρόσληψη προσωπικού και την εξασφάλιση των προϋποθέσεων εύρυθμης λειτουργίας όλων των τμημάτων του Νοσοκομείου.

Ως μια πρώτη απάντηση στις πρακτικές αυτές του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας, ο Σύλλογος Εργαζομένων αποφάσισε την πραγματοποίηση τρίωρης στάσης εργασίας, 8-11 πμ, την Τρίτη, 10 Οκτώβρη, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα όλα τα προβλήματα της υγείας και του νοσοκομείου. Στην κινητοποίηση αυτή θα παρευρεθεί κλιμάκιο της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ.