ΑΔΕΔΥ: Παναττική στάση εργασίας στις 6 Οκτώβρη – Αλληλεγγύη στους διωκόμενους συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Από τις 11πμ μέχρι τη λήξη του ωραρίου – Συγκέντρωση στις 12μ., στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (κτήριο 8)

Στάση εργασίας για την Πέμπτη 6 Οκτώβρη, από τις 11πμ μέχρι τη λήξη του ωραρίου, κήρυξε η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ με αφορμή τη δίωξη των μελών της εκτελεστικής επιτροπής αλλά και του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, για κινητοποιήσεις το 2010 και 2011 ενάντια στην εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών. Όπως αναφέρει στη σχετική της ανακοίνωση, «στηρίζει τις κινητοποιήσεις και τα δίκαια αιτήματα της ΠΟΕ – ΟΤΑ και καλεί τους εργαζομένους να δώσουν το “παρών” στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους δικαζόμενους συναδέλφους την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016, στις 12 το μεσημέρι, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (κτήριο 8) και να στείλουν ηχηρό μήνυμα πώς δεν τρομοκρατούνται. Προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή των εργαζομένων στη συγκέντρωση αλληλεγγύης, η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ κηρύσσει παναττική στάση εργασίας την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016 από τις 11:00πμ έως τη λήξη του ωραρίου».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ε/Ε ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

H κλιμάκωση της κυβερνητικής επίθεσης και του μνημονιακού αυταρχισμού στους χώρους εργασίας, καλά κρατεί. Οι διώξεις σε βάρος πρώην και νυν μελών του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ συνεχίζονται, σε μια προσπάθεια επιβολής κλίματος φόβου και τρομοκράτησης των εργαζομένων στους ΟΤΑ και ποινικοποίησης των αγώνων τους.

Την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016, στις 09:00πμ, ο πρώην Πρόεδρος και τα υπόλοιπα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ του 2010, δικάζονται από το Β’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών γιατί «παράνομα εισήλθαν… και διατάραξαν την ομαλή διεξαγωγή της υπηρεσίας» στον Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής, στις 6 και 7 Μαρτίου του 2010.

Πρόκειται για μια από τις πρώτες κινητοποιήσεις του κλάδου, τον Μάρτιο του 2010, την περίοδο εφαρμογής των μνημονίων και της περικοπής των αποδοχών των εργαζομένων. Μετά από 6,5 χρόνια κάποιοι επιμένουν πως οι εκπρόσωποι των εργαζομένων πρέπει να βρεθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, προφανώς, προς «γνώση και συμμόρφωση».

Και οι διώξεις έχουν συνέχεια. Την ίδια ημέρα, Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 09:00πμ, θα δικαστεί, στο Α’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (για πέμπτη φορά), σύσσωμο το 35μελές Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ – ΟΤΑ με την κατηγορία της ρύπανσης του περιβάλλοντος, για τις κινητοποιήσεις του κλάδου τον Νοέμβριο του 2011, ενάντια στην περικοπή κατά 50% των μισθών.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ στηρίζει τις κινητοποιήσεις και τα δίκαια αιτήματα της ΠΟΕ – ΟΤΑ και καλεί τους εργαζομένους να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους δικαζόμενους συναδέλφους την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016, στις 12 το μεσημέρι, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (κτήριο 8) και να στείλουν ηχηρό μήνυμα πώς δεν τρομοκρατούνται.

Προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή των εργαζομένων στη συγκέντρωση αλληλεγγύης, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ κηρύσσει Παναττική Στάση Εργασίας την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016 από τις 11:00πμ έως τη λήξη του ωραρίου.

Όπως και στο παρελθόν, έτσι και τώρα θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε κατά των μέτρων λιτότητας που επιβάλλει η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ σε αγαστή σύμπραξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.


Σχετική ανάρτηση: