81η ΔΕΘ: Πρεμιέρα των κινητοποιήσεων σήμερα με το «Καραβάνι της Υγείας»

Αστυνομοκρατούμενη πόλη η Θεσσαλονίκη – 5.000 και πλέον αστυνομικοί για τους... αστάθμητους παράγοντες

Με τους υγειονομικούς και την ΠΟΕΔΗΝ ξεκινούν σήμερα οι κινητοποιήσεις εργαζομένων και Συνδικάτων, στο πλαίσιο της 81ης ΔΕΘ. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία θα πραγματοποιήσουν το «Καραβάνι της Υγείας», μια πορεία 7 χλμ., που θα ξεκινήσει στις 7 το πρωί από το «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης και μέσω των νοσοκομείων «Θεαγένειο», ΑΧΕΠΑ, «Γεννηματά» και «Άγ. Δημήτριος», θα καταλήξει σε συγκέντρωση στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Στο «Καραβάνι» συμμετέχει και το ΜΕΤΑ Υγειονομικών.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, στις 7.30μμ., στο ΕΚΘ, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση – συζήτηση του ΜΕΤΑ, με θέμα «Οι πολιτικές εξελίξεις και τα καθήκοντα του Συνδικαλιστικού Κινήματος την επόμενη περίοδο», και ομιλητές τον καθηγητή του Εργατικού Δικαίου στο ΑΠΘ Άρη Καζάκο και το γραμματέα του ΜΕΤΑ Γιώργο Χαρίση.

Το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, οι εργαζόμενοι σε δημόσιους και ιδιωτικούς σταθμούς πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, αντιδρώντας στους χιλιάδες που στέλνουν οι ανεργία η κυβέρνηση και η διαδικασία τους για τις τέσσερις άδειες τηλεοπτικής εμβέλειας, ενώ στις 6μμ. θα πραγματοποιηθούν τα συλλαλητήρια και οι πορείες των Συνδικάτων.

Πάνω από 5.000 αστυνομικοί στη φετινή ΔΕΘ


Στο μεταξύ, περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί επιστρατεύονται στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας για τη φετινή ΔΕΘ. Οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί κατά 1.000 αστυνομικούς σε σχέση με πέρυσι, καθώς η ηγεσία της ΕΛΑΣ θεωρεί ότι «υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες».

Την ημέρα των εγκαινίων στο κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να βρεθεί ο αρχηγός, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβαλάς, αλλά και ο γενικός γραμματέας του υφυπουργείου Δημόσιας τάξης. Ταυτόχρονα τρεις εισαγγελείς θα βρίσκονται σε επιφυλακή – στο κέντρο επιχειρήσεων, στο δικαστικό Μέγαρο και στην περιοχή του Σιντριβανιού δίπλα στη ΔΕΘ.

«Αστάθμητοι παράγοντες»

Ανώτατοι αξιωματικοί φέρονται να αναμένουν μαζική συμμετοχή στις διαδηλώσεις αντιεξουσιαστών και προσφύγων. Η κατάσταση που επικρατεί στα κέντρα προσφύγων εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε μεγάλη συμμετοχή τους, όπως και αλληλέγγυων στις πορείες.

Ως άλλο «αστάθμητο παράγοντα» αναφέρουν τους αγρότες, οι οποίοι φέρονται να συντονίζονται από τα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για μαζική κάθοδο στα εγκαίνια της ΔΕΘ, ενώ γίνεται λόγος και για παρείσφρηση ταραχοποιών εθνικιστικών στοιχείων.

Αποκλεισμένο το ιστορικό κέντρο

Κλούβες της ΕΛΑΣ, κιγκλιδώματα γύρω από το συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» και πολύωρες εκτροπές κυκλοφορίας από την Τροχαία, περιλαμβάνονται στα σχεδιαζόμενα μέτρα, που αναμένεται να μετατρέψουν το κέντρο της Θεσσαλονίκης σε «αστακό».

Το ιστορικό κέντρο θα είναι πλήρως αποκλεισμένο, ενώ από την Παρασκευή γερανοί θα απομακρύνουν τα παρκαρισμένα οχήματα.

Πηγή: thepressproject.gr