Δ. Πατρέων: Αυξάνει σε 8ωρο την εργασία των σχολικών καθαριστριών

peletidis-diki-kosmos

peletidis-diki-kosmosΚαλεί τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν την πλήρη χρηματοδότηση της εργασίας τους από τον κρατικό προϋπολογισμό, τη μονιμοποίηση όλων των σχολικών καθαριστριών, καθώς και προσλήψεις προσωπικού σε μόνιμες θέσεις εργασίας με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Την αύξηση του ωραρίου εργασίας των εργαζόμενων στην καθαριότητα των σχολείων σε 8 ώρες και όχι «έως 8 ώρες» που έχει νομοθετήσει η κυβέρνηση, αποφάσισε ομόφωνα σήμερα στη συνεδρίασή του το δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας.

Όπως σημείωνε η εισήγηση της δημοτικής Αρχής «οι συγκεκριμένες σχολικές καθαρίστριες ΙΔΑΧ εργάζονται με μειωμένο ωράριο που φτάνει από 5 έως 20 ώρες την βδομάδα και μαζί με τις σχολικές καθαρίστριες που αμείβονται ανά αίθουσα μέσω των σχολικών επιτροπών (όλες με εξευτελιστικές αποδοχές), έχουν πάρει στην πλάτη τους την καθαριότητα και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας για χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς».

Το ποσό που θα χρειαστεί για την υλοποίηση της απόφασης (186.843,72 ευρώ το χρόνο) θα καλυφθεί από πόρους του Δήμου, ο οποίος μέσα στην υπάρχουσα αρνητική κατάσταση των οικονομικών του κάνει ό,τι μπορεί για τους εργαζομένους μέσα στο εχθρικό για αυτούς τοπίο με τους αντιλαϊκούς νόμους κυβερνήσεων – ΕΕ.

Ο Δήμος Πατρέων απαιτεί σχετικά με τις σχολικές επιτροπές έκτακτη χρηματοδότηση για την κάλυψη του 10% που περικόπηκε πέρυσι.

Πηγή: alfavita.gr