ΕΚΑ: Καταγγελία για τις παράνομες απολύσεις σε φαρμακευτικές εταιρείες

eka

ekaΤο Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταγγέλλει την καταχρηστική και σε αρκετές περιπτώσεις παράνομη συμπεριφορά φαρμακευτικών εταιρειών που προχωρούν σε απολύσεις με προειδοποίηση «λόγω απόδοσης», με τελείως υποκειμενικά κριτήρια. Έτσι όχι μόνο απολύουν με τις μειωμένες αποζημιώσεις που προβλέπουν οι μνημονιακοί νόμοι αλλά δυσφημούν και τους εργαζόμενους προκαλώντας τους προβλήματα και για την μελλοντική αναζήτηση εργασίας σε άλλο εργοδότη. Όλα αυτά σε αυτό το ιδιαίτερα δυσμενές σημερινό εργασιακό περιβάλλον.

Έτσι, σε πολλές φαρμακευτικές εταιρείες, συνάδελφοι με πολλά χρόνια προϋπηρεσίας όπου συνεισέφεραν στην κερδοφορία και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, κρίνονται σήμερα «άχρηστοι» και ρίχνονται στον Καιάδα της ανεργίας. Στην περίπτωση μάλιστα της LEO απολύθηκε συνδικαλίστρια, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Ιατρικών Επισκεπτών Αθήνας, ενέργεια παράνομη και καταχρηστική.

Το ΕΚΑ δηλώνει κατηγορηματικά την αντίθεσή του σε κάθε απόλυση συναδέλφου, συμπαρίσταται στους αγώνες των εργαζομένων για την διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και ζητά την άμεση επαναπρόσληψη της συναδέλφου συνδικαλίστριας και όλων των απολυμένων.