Κατρούγκαλος: Θα έτρεμε η γη έξω από τη Βουλή αν ήταν νόμος – λαιμητόμος

asfalistiko-fakelos

asfalistiko-fakelosΠροκλητικός εμφανίστηκε το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, ο «ταξικός αποστάτης» όπως έχει αυτοκαλεστεί, λέγοντας ότι το νέο ασφαλιστικό δεν είναι νόμος – λαιμητόμος, διότι εάν ήταν, τότε σε αυτήν την περίπτωση «θα έτρεμε η γη έξω από τη Βουλή χθες». Ξέχασε να αναφέρει πως η γη έτρεμε έξω από τη Βουλή χθες, από την αναίτια και και όχι αναίμακτη επίθεση των ΜΑΤ εναντίον των χιλιάδων συγκεντρωμένων που διαδήλωσαν κατά του νέου ασφαλιστικού – φορολογικού, επίθεση από την οποία τραυματίστηκαν δύο στελέχη της ΛΑΕ – εδώ.

Συνεχίζοντας, ακόμη και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου με τις ψήφους των βουλευτών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τις δηλώσεις του, επέμεινε στα ψέματα περί προστασίας των συντάξεων, λέγοντας πως «το νομοσχέδιο αυτό δίνει απόλυτη προστασία, στην πραγματικότητα καλύτερες συντάξεις και μικρότερες εισφορές για όλους όλους έχουν μέσο εργασιακό εισόδημα σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους 1.000 ευρώ και κάτω».

«Δεν υπάρχει φορολογούμενος που να παίρνει κάτω από 12.000 ευρώ εισόδημα και να πλήττεται», είπε. Τόνισε ότι «το ΕΚΑΣ συμφωνήθηκε να καταργηθεί με ψήφους όλων των κομμάτων και η αντικατάσταση έρχεται για τους τωρινούς και μελλοντικούς συνταξιούχους μέσω του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος» και διευκρίνισε ότι «όσων οι συντάξεις είναι μεγαλύτερες από τις μελλοντικές, κρατούν την προσωπική διαφορά, μέχρι να φτάσουν στο ίδιο επίπεδο όλες οι συντάξεις».

«Ο χαμηλοσυνταξιούχος που παίρνει ΕΚΑΣ θα δει τη σύνταξή του να ανεβαίνει με τα ποσοστά αναπλήρωσης» συμπλήρωσε και υποστήριξε: «Πετύχαμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα από τους προηγούμενους, γιατί αυτός ο νόμος γράφτηκε στα ελληνικά, δεν μας ήρθε απέξω».


Διαβάστε επίσης: