ΠΕΝΕΝ: Τα νεοφασιστικά τάγματα εφόδου προκαλούν τα δημοκρατικά αισθήματα των Πειραιωτών

antifasista-neonazi

antifasista-neonaziΣοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης και των τοπικών αστυνομικών Αρχών

Μετά την επαίσχυντη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας την οποία αποδέχθηκε και υλοποιεί απαρέγκλιτα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για το Προσφυγικό έβγαλε από τα φασιστικά λαγούμια τις νεοναζιστικές συμμορίες των νεοφασιστών διαφόρων ειδών και με την προστασία της κυβέρνησης, του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και των τοπικών αστυνομικών αρχών του Πειραιά επιχείρησαν να εμφανισθούν δημόσια για να αναπαράγουν τις νεοφασιστικές, ρατσιστικές, ξενοφοβικές απόψεις τους καθώς επίσης και ένα πρωτόγνωρο αντικομμουνισμό.

Στα πλαίσια αυτής της ιδιότυπης προστασίας και συνεργασίας των νεοναζιστών με την αστυνομική αρχή του Πειραιά η δεύτερη τους εξασφάλισε βήμα δημόσιας εμφάνισης στο κέντρο του Πειραιά και μπροστά στην έδρα της αστυνομικής διεύθυνσης!!!

Ταυτόχρονα με την ανοχή των αστυνομικών αρχών η αδίστακτη αυτή νεοναζιστική συμμορία εξαπέλυσε επίθεση στις 9/4/2016 ενάντια σε αντιφασίστες (και δημοσιογράφους) που μαζί με την ΠΕΝΕΝ πραγματοποιούσαν την αντιφασιστική συγκέντρωση στον Πειραιά στην πλατεία Κοραή.

Η επίθεση αυτή σχεδιάστηκε, οργανώθηκε, μεθοδεύτηκε και πραγματοποιήθηκε από την Χρυσαυγίτικη ομάδα υπό την εποπτεία και καθοδήγηση του υπόδικου νεοφασίστα Ηλία Κασιδιάρη ενώ οι αστυνομικές αρχές ήταν θλιβεροί θεατές, πράγμα που επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό μας για ιδιότυπη συνεργασία Χρυσαυγιτών με τις αστυνομικές αρχές.

Η εγκληματική οργάνωση εκμεταλλευόμενη την ανοχή της κυβέρνησης και την προστασία – συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά τον εγκληματικό της χαρακτήρα.

Η ΠΕΝΕΝ καλεί την κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης να πάρουν θέση στις νεοφασιστικές προκλήσεις των υποδίκων Χρυσαυγιτών.

Παρόμοια παρασυναγωγή πραγματοποίησε στις 10/4/2016 το άλλο νεοφασιστικό μόρφωμα η ΛΕΠΕΝ στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά.

Καλούμε το εργατικό κίνημα, τα συνδικάτα, τις Αυτοδιοικητικές αρχές, τις αντιφασιστικές κινήσεις να πρωτοστατήσουν στην πάλη για την απομόνωση του νεοναζισμού με όποια μορφή εμφανίζεται, να σηκώσουν τείχος αλληλεγγύης υπέρ των προσφύγων, καλούμε τον λαό και τους εργαζομένους να αποκηρύξουν τις μισαλλόδοξες και ξενοφοβικές κραυγές των νεοφασιστών.

(Φωτογραφία αρχείου)