«Ανασυγκρότηση – Δημιουργία»: Εκλογική Διακήρυξη – Υποψήφιοι για το 3ο Συνέδριο της ΑΓΣΕΕ

sintaxiouxoi-dinamika

sintaxiouxoi-dinamikaΣυνεργασία Συνδικαλιστικών Κινήσεων για το 3ο Συνέδριο της Ανώτατης Γενικής Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας (ΑΓΣΣΕ)

Συνάδελφοι, Σύνεδροι,
Προχωρούμε στο 3ο εκλογικό – απολογιστικό συνέδριο της Συνομοσπονδίας μας. Οφείλουμε όλοι να ομολογήσουμε, πως δεν μπορεί κανένας να είναι ικανοποιημένος από την συνολική δραστηριότητά της, σε μια περίοδο που οι κυβερνήσεις των μνημονίων ξεθεμελίωσαν συνταξιοδοτικά δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών, οδηγώντας τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους στην εξαθλίωση, τη φτώχεια και τη κοινωνική περιθωριοποίηση.

Το Συνδικαλιστικό Κίνημα (σ.κ.) γενικά, αλλά και ειδικά των συνταξιούχων δεν ανταποκρίθηκε στις ανάγκες της περιόδου. Η «σκουριά» που έχει συσσωρευτεί πάνω στις συνδικαλιστικές οργανώσεις από την πολυετή δράση του εργοδοτικού και κυβερνητικού «συνδικαλισμού», και με τη «συνδρομή» της παραταξιοποίησης – κομματικοποίησής του, το οδήγησαν σε απομαζικοποίηση και γραφειοκρατική λειτουργία, καθιστώντας αναποτελεσματική τη δράση του. Όλα αυτά σε μια περίοδο μεγάλων απαιτήσεων σαν την σημερινή. Γι αυτό καταψηφίζουμε τον απολογισμό δράσης της πλειοψηφίας της Συνομοσπονδίας μας.

Συνάδελφοι,
Είναι καιρός να πορευτούμε σε μια νέα λογική ενότητας και ανεξαρτησίας του Συνδικαλιστικού μας Κινήματος, στηριγμένης στα προβλήματα και τις ανάγκες των μισθωτών και συνταξιούχων, μέσα από προγραμματικές συγκλίσεις στα αιτήματα και τις διεκδικήσεις. Αυτό σήμερα καθίσταται πιο αναγκαίο, αφού μετά την ανατροπή με την ψήφο του Λαού μας της κυβέρνησης των μνημονίων στις 25-1-2015, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι μπορούμε από καλύτερες θέσεις, να αγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε: Την αποκατάσταση των κατεδαφισμένων κατακτήσεών μας. Όταν μάλιστα η σταδιακή επαναφορά τους αποτελεί και προγραμματική θέση της νέας κυβέρνησης. Από τις συνέπειες της μνημονιακής λαίλαπας που υποστήκαμε, δεν πρέπει να εφησυχάζουμε ούτε στιγμή.

Μπροστά στην επίθεση που κάνουν οι μνημονιακές δυνάμεις εντός και εκτός της χώρας και τις πιέσεις που ασκούν για επιβολή πρόσθετων αντεργατικών μέτρων, μισθωτοί και συνταξιούχοι οφείλουμε να απαιτήσουμε την υλοποίηση υποσχέσεων και δεσμεύσεων που έδωσε προεκλογικά η νέα κυβέρνηση.

Συνάδελφοι, Σύνεδροι,
Οι υποψήφιοι του συνδυασμού «ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ», διεκδικώντας τη μεγαλύτερη δυνατή αντιπροσώπευση στα όργανα της Α.Γ.Σ.Σ.Ε., δεσμευόμαστε απέναντι σε κάθε σύνεδρο πως θα υπερασπιστούμε με συνέπεια και θα αγωνιστούμε για:

Την ανοικοδόμηση των θεσμών της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης, Υγείας και Πρόνοιας

Την επανακατάκτηση όλων εκείνων που κατάκλεψαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις από τους συνταξιούχους (Δώρα και Επιδόματα), να καταργηθούν οι νόμοι των μνημονιακών κυβερνήσεων, των περικοπών και των συντάξεών μας.

Την αποκατάσταση των διαθεσίμων των Ασφαλιστικών Ταμείων από τις μνημονιακές ληστείες, την πάταξη της εισφοροδιαφυγής, τη μείωση της ανεργίας που έφτασε στα επίπεδα του 1950!(6 στους 10 νέους είναι άνεργοι).

Τη θέσπιση δίκαιου φορολογικού συστήματος. Την τιμωρία όσων λήστεψαν με οποιοδήποτε τρόπο το Δημόσιο.

Την αποτροπή του ξεπουλήματος δημόσιων επιχειρήσεων και περιουσίας στα ξένα και ντόπια αρπακτικά.

Τη συμβολή μας στην οικοδόμηση μετώπου για την αναβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας.

Τη αντιμετώπιση του επαχθούς και μη βιώσιμου χρέους της χώρας μας, να μην παραγραφούν όλα εκείνα που μας χρωστάνε εκείνοι που συμπεριφέρονται εχθρικά απέναντι στο λαό μας.

Την αντιμετώπιση της ξενοφοβίας – ρατσισμού – φασισμού.

Συνάδελφοι, Σύνεδροι,
Το εμφανιζόμενο ως «ΕΝΩΤΙΚΟ» ψηφοδέλτιο, που είναι προσυμφωνημένο και «κλειστό», αποκλείει εκ προοιμίου την υποψηφιότητα οποιουδήποτε συναδέλφου, αφού αυτός θεωρείται υπεράριθμος και ουσιαστικά ανεπιθύμητος.

Η συγκρότηση του ψηφοδελτίου μας, αποτελεί δημοκρατική απάντηση στη λογική «αποκλεισμών».

Σε μια περίοδο όπως η σημερινή, που εντείνονται οι πιέσεις των δανειστών για υποχωρήσεις της κυβέρνησης από το πρόγραμμά της, επιβάλλεται το σ.κ να αναζητήσει τη μεγαλύτερη και πιο αποτελεσματική ενότητα με το σύνολο του κινήματος των συνταξιούχων (που απουσιάζει από τις γραμμές της Α.Γ.Σ.Σ.Ε.).

Συνάδελφοι,
Χωρίς αλαζονεία και διάθεση μονοπώλησης της γνώσης και της αγωνιστικότητας, αλλά με περισσή θέληση προσφοράς για το κοινό μας καλό, διεκδικούμε τη μεγαλύτερη δυνατή εκπροσώπησή μας στη Διοίκηση της Α.Γ.Σ.Σ.Ε.. Σας καλούμε, με αισθήματα χειραφέτησης και ανεξαρτησίας, να στηρίξετε το ψηφοδέλτιό μας.

Μαΐος 2015


ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤIΟΥ «ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ»

1) ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΠΟΣ-ΔΕΗ

2) ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΠΟΣ-ΔΕΗ

3) ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΚΩΣΤΑΣ, ΟΣΤΟΕ

4) ΛΑΪΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΟΣΤΟΕ

5) ΝΟΥΧΟΥΤΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΠΟΣ-ΔΕΗ

6) ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΟΣΤΟΕ

7) ΤΣΙΟΠΤΣΙΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ, ΠΟΣ-ΔΕΗ

8) ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΟΣΤΟΕ