Καλόγηρος: Ενωτικό μέτωπο για τη νίκη

kalogeros-xorispaideia

kalogeros-xorispaideiaΤου Νίκου Καλόγηρου

Την Ενωτική Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία την γέννησε η ανάγκη των καιρών. Σε τούτη τη φάση της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας, απάντηση είναι τα ενωτικά σχήματα για να οργανώσουν την πάλη με όρους μαζικού κινήματος για την ανατροπή.

Οι δυνάμεις που κάναμε το βήμα και ανταποκριθήκαμε σε αυτήν την αδήριτη ανάγκη του ενωτικού μετώπου, ριζοσπαστικές, αγωνιστικές, αριστερές δυνάμεις και ανένταχτοι αγωνιστές με μαχητική παρουσία και δράση στο εκπαιδευτικό κίνημα, χωρίς να απεμπολούμε την αυτονομία, την αυτοτέλεια και την ιδιαίτερη φυσιογνωμία μας και αφού απευθυνθήκαμε σε όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς χωρίς αποκλεισμούς, συγκροτήσαμε την Ενωτική Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία, ψηφοδέλτιο συνεργασίας κι ενότητας που διεκδικεί τη νίκη στις εκλογές των Υ.Σ. (ΚΥΣΠΕ – ΑΠΥΣΠΕ – ΠΥΣΠΕ) απέναντι στους αιρετούς του κυβερνητικού συνδικαλισμού, αλλά και την ανατροπή της ηγεμονίας τους σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για τον κλάδο και τη δημόσια εκπαίδευση. Συμμετέχουν και στηρίζουν αυτή την προσπάθεια οι Εκπαιδευτικοί της Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΕΡΑ Π.Ε.), το Αυτόνομο Ανεξάρτητο Δίκτυο, η Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση, ανεξάρτητα σχήματα.

Δεν αγνοούμε την απέλπιδα προσπάθεια της κυβέρνησης να αβαντάρει και να διευκολύνει με κάθε τρόπο τους γαλαζοπράσινους συνδικαλιστές στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, ώστε τα Υ.Σ. να στηρίξουν αποτελεσματικότερα το επόμενο διάστημα την πολιτική των περικοπών, της αξιολόγησης, των απολύσεων και της αποδόμησης της δημόσιας εκπαίδευσης.

Οι παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ – ΔΗΣΥ / ΠΑΣΚ) όχι μόνο δεν αντιστέκονται σ’ αυτήν την πολιτική, αλλά συνήθως βάζουν πάγο στους κοινωνικούς αγώνες όποτε ξεσπούν διευκολύνουν με την πρακτική τους να περάσει η ηττοπαθής αντίληψη ότι όλα όσα μας συμβαίνουν είναι αναπόφευκτο κακό.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια, οι συγκεκριμένες ηγεσίες ανέχτηκαν και στήριξαν όλες τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.

Η Ενωτική Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία διεκδικεί παντού στα Υ.Σ. (ΚΥΣΠΕ – ΑΠΥΣΠΕ – ΠΥΣΠΕ) της χώρας, την εκλογή αιρετών για να χαλάσουν τα σχέδια του κυβερνητικού συνδικαλισμού, αλλά και την ανατροπή της ηγεμονίας τους, σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για τον κλάδο και τη δημόσια εκπαίδευση. Ταυτόχρονα επιδιώκει να δυναμώσει ένα ενωτικό κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο, με στόχους και πρόγραμμα που θα απαντά στην καπιταλιστική κρίση από την πλευρά των εργαζομένων. Ένα μέτωπο ικανό να πετύχει μεγάλες κοινωνικές και πολιτικές ανατροπές.

Αναδημοσίευση από avgi.gr

  • Ο Νίκος Καλόγηρος είναι μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ και μέλος του Γ/Σ του ΜΕΤΑ.