Αποχή διαρκείας από σήμερα των ανταποκριτών του ΟΓΑ – Εμπαιγμός και απαξίωση από το διοικητή του Οργανισμού

Σε αποχή διαρκείας από τα καθήκοντά τους προχωρούν από σήμερα Δευτέρα 3 Νοεμβρίου οι ανταποκριτές του ΟΓΑ, υπό την «ομπρέλα» της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία καταγγέλλει το διοικητή του Οργανισμού Ξ. Βεργίνη για εμπαιγμό και απαξίωση των εργαζομένων και για κοροϊδία της Ομοσπονδίας, που προσχηματικά την ήθελε στην «ομάδα εργασίας», προκειμένου να την χρησιμοποιήσει ως άλλοθι των σχεδιασμών της κυβέρνησης για την πλήρη κατάργηση της αποζημίωσης.

Η διοίκηση του ΟΓΑ «με μία αυθαίρετη απόφαση περιέκοψε τις αποζημιώσεις των ανταποκριτών και επί μήνες προβαίνει σε δηλώσεις και ανακοινώσεις για τη δήθεν αποκατάσταση των αποδοχών τους μοιράζοντας φρούδες ελπίδες και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα», αναφέρει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

«Ο εμπαιγμός συνεχίστηκε μη αφήνοντας άλλα περιθώρια στους ανταποκριτές του ΟΓΑ, οι οποίοι εξυπηρετούν με συνέπεια μεγάλο όγκο των ασφαλισμένων του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας. Και αντί να πληρώνονται ως πρέπει για τις υπηρεσίες τους… αποζημιώνονται με απαξίωση», σημειώνει και καλεί τη διοίκηση του ΟΓΑ να προχωρήσει άμεσα στη διευθέτηση του προβλήματος.

«Σε διαφορετική περίπτωση θα φέρει ακέραια την ευθύνη για την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του Οργανισμού, καθώς το επόμενο βήμα των ανταποκριτών του ΟΓΑ είναι να υποβάλλουν ομαδικά τις παραιτήσεις τους», καταλήγει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.