Καταγγελία για «οχλήσεις ή άλλες ενέργειες» από εφοριακούς λόγω απεργίας από την «αξιολόγηση»

aksiologisi-grafeio

aksiologisi-grafeioΣυνέχεια της τρομοκράτησης και των «οχλήσεων» της μνημονιακής κυβέρνησης στους δημόσιους υπαλλήλους που απέχουν – απεργούν από την «αξιολόγηση». Έτσι, μετά τους εργαζομένους του υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, σε μια ανάλογη καταγγελία προχωρά και ο Σύλλογος Εργαζομένων στις ΔΟΥ Αργολίδας και Κορινθίας.

Με επιστολή του προς την Οικονομική Επιθεώρηση Πελοποννήσου, ζητεί «να αποφεύγονται από τους αρμόδιους επιθεωρητές τυχόν οχλήσεις ή άλλες ενέργειες, οι οποίες συνιστούν παρεμπόδιση της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης».

Όπως σημειώνει προς την Οικονομική Επιθεώρηση, η συμμετοχή σε απεργία ή άλλη συνδικαλιστική δραστηριότητα είναι νόμιμο, αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα των εργαζομένων. «Συνεπώς, η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία – αποχή από τις διαδικασίες “αξιολόγησης”, συνιστά άσκηση νόμιμου συνταγματικού δικαιώματος».

«Γι’ αυτό και κάθε προσπάθεια αποτροπής συμμετοχής στην εξελισσόμενη απεργία – αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης, με την επίκληση υπηρεσιακής υποχρέωσης των υπαλλήλων, συνιστά ευθέως παραβίαση των διατάξεων του Ν 1264/82», υπογραμμίζει.

Οι «οχλήσεις» και οι απειλές θα φέρουν μηδενικά αποτελέσματα

Η καθολική άρνηση των εργαζομένων να συμμετέχουν στις διαδικασίες της «αξιολόγησης» έφερε σε αδιέξοδο την κυβέρνηση και την ηγεσία του ΥΔΜΗΔ. Η προσπάθεια ποινικοποίησης των κινητοποιήσεων προσκρούει στην αποφασιστικότητα των εργαζομένων όλου του δημοσίου να μη συναινέσουν σε διαδικασίες που θα οδηγήσουν στην απόλυση χιλιάδες υπαλλήλους, σημειώνει σχολιάζοντας η ΑΣΚΙ Εφοριακών.

Σε βοήθεια της κυβέρνησης, προσθέτει, «προστρέχουν πρόθυμοι υπηρεσιακοί παράγοντες, οι οποίοι μετά την περίοδο του “καθησυχασμού”, της αμφισβήτησης της νομιμότητας των κινητοποιήσεών και την προσπάθεια απαξίωσής τους, επαναφέρουν τη μέθοδο των απειλών. Μέθοδος, όμως, η οποία δοκιμάστηκε το προηγούμενο διάστημα με μηδαμινά όμως αποτελέσματα».